Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва днес в тържествата в Троян

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва днес в тържествата в Троян
Коментари Харесай

Възстановка на битката при Дойран за празника в Троян

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще взе участие през днешния ден в тържествата в Троян във връзка 111-ата годишнина от оповестяването на Независимостта.

Повече от 350 доброволци от националното сдружение ''Традиция'' ще създадат възстановка на боеве от Първата международна война и борбата при Дойран, описа ръководителят на локалния клон на сдружението Христо Калистирески.

,,Ще забележим последните дни на войната. Първата част ще е ''Добро поле'' - боят на 30-и Шейновски полк и особено подвигът на поручик Мазгалов, а във втората част ще се състои борбата на Дойран, ще покажем боят на 58-и полк и артилерийската поддръжка на 9-и и 19-и артилерийски полк. Ще се демонстрират щурмови офанзиви на българска команда, ще има обстрелване, ще има разнообразни тактически способи и ще бъде прегледан периодъ на Първата международна война. След това ще отидем до централния площад, където ще отбележим Денят на Независимостта на България “, изясни за БНР Христо Калистирески от националното сдружение ''Традиция'' в Троян.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР