Вицепрезидентът Илияна Йотова също изрази становище по случая с изчезналото

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова също изрази становище по случая с изчезналото
Коментари Харесай

Йотова с тежки думи. Къде е грешката за Сашко

Вицепрезидентът Илияна Йотова също изрази мнение по случая с изчезналото дете и отговорността на страната: 

В България няма цялостен указател на децата с аутизъм – какъв брой е техният брой, какво е тяхното териториално разположение, на каква възраст са, какви са до момента положителните практики. Нямаме на национално равнище този разбор. Това сподели през днешния ден в Плевен вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на Форум за обществените услуги в страната и третата Международна конференция за аутизма, предава БТА. 
-->
" Хората с аутизъм и техните близки живеят в една доста комплицирана обстановка и това изисква създаването на съответни и координирани дейности ", сподели Йотова. Според нея би трябвало да се създаде няколкогодишен проект за развиването на национална стратегия с поддръжка на страната в помощ на всички, които се нуждаят. Тя акцентира, че е нужно преди всичко да се диагностицира тъкмо какви са проблемите на децата с аутизъм, с какво се сблъскват техните близки, по какъв начин да става тяхната социализация, обучение, образование, по какъв начин да живеят в обществото ни и по какъв начин родителите им да бъдат подкрепени. На второ място би трябвало да се реши какви да бъдат дейностите на другите институции и на гражданските структури, с цел да бъдат координирани между тях.

По мотив на случая с изчезналото дете от Перник пред публицисти Йотова сподели, че той е задоволително индикативен, с цел да бъде изработен един добър разбор и " да се види къде са пробойните, къде са минусите ". 

" Слушах разнообразни гледни точки по случая с дребния Сашко. Не сме уверени, че още през цялото време, поради болестта на детето, са взети нужните ограничения. Тези деца са разнообразни и в тази ситуация е значима експертната помощ ", счита Илияна Йотова. Според нея методът при започване на издирването е бил като при всеки един липсващ човек.

" Не зная дали са потърсили помощта на Сдружението " Аутизъм през днешния ден ", дали са потърсили специалисти, само че чувайки мнението на доброволците, мисля, че не е направено това, а трябваше да се направи ", означи вицепрезиддентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР