Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи участниците в първата творческа среща семинар

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи участниците в първата творческа среща семинар
Коментари Харесай

Йотова към фолклорни състави: Вие сте едно от най-красивите лица на България зад граница

Вицепрезидентът Илияна Йотова поддържа участниците в първата креативна среща семинар на ръководителите на фолклорни сформира в чужбина. В София по концепция на Асоциацията на българските фолклорни сформира в чужбина се събраха представители на 22 групи от 11 страни. Целта на срещата е обмяната на опит и основаването на контакти с български експерти – хореографи, концертмайстори, корепетитори, музикални педагози. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

В приветствието си вицепрезидентът още веднъж сложи въпроса за уреждането на статута на Асоциацията на българските фолклорни сформира в чужбина, с цел да може да бъдат по-лесни контактите и с българските институции и активността й да бъде подпомагана от българската страна.

 

„ Присъствието на представители на три институции – президентство, Министерство на културата и Изпълнителна организация за българите в чужбина, е знак за поддръжка от страна на българската страна “, посочи Йотова.

„ Вие сте едно от най-красивите лица на България зад граница. Благодаря ви, че отстоявате и разпространявате българщината. Българското е нашият код, без значение в коя част на света живеем “, обърна се вицепрезидентът към участниците в срещата.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР