Вицепрезидентът Илияна Йотова не вижда основания на този етап за

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова не вижда основания на този етап за
Коментари Харесай

Ключово изказване за СР Македония. Думите на Йотова

Вицепрезидентът Илияна Йотова не вижда учредения на този стадий за повдигане на ветото за старт на европреговорите на Република Северна Македония (РСМ). Това сподели тя в изявление за предаването " Брюксел 1 " по Bulgaria ON AIR след визитата си в Битоля и Охрид преди дни.

Там Йотова участва на откриването на Културен клуб " Иван Михайлов " и се срещна с локалните българи. Вицепрезидентът акцентира, че указите за българско поданство, издадени за хора от Северна Македония, единствено от 2007 година насам, са 85 хиляди.

Тези хора са потвърдили българския си генезис с документи. В тази връзка тя разяснява и преброяването в Северна Македония, съгласно което единствено 3500 души са записани като българи на територията на страната, а резултатите от чужбина още не са излезли.

" България има 5 условия към РСМ, които са сложени доста от дълго време. Още когато се разбра, че от подписването на Договора за добросъседство нищо не е мръднало. 18 съвещания на смесената историческа комисия и нито един ред, който да е изменен в текстовете в учебните заведения в РСМ ", съобщи Йотова

Йотова ще изкаже изрично мнение, когато излязат резултатите от преброяването на популацията в Северна Македония. На този стадий тя не вижда учредения преброяването да бъде прието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР