Вицепрезидентът Илияна Йотова не изключва да има още санкционирани български

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова не изключва да има още санкционирани български
Коментари Харесай

Вицепрезидентът не изключва увеличаване на списъка със санкционирани по закона "Магнитски"

Вицепрезидентът Илияна Йотова не изключва да има още глобени български жители по световния закон " Магнитски ". Тя и правосъдният министър Крум Зарков разясниха през днешния ден оповестените в петък наказания за Владислав Горанов, Румен Овчаров, Александър Николов, Иван Генов и Николай Малинов.

Според Йотова описът е още едно доказателство, че явно не сме си свършили работата. Тя напомни, че няколко национални събрания, в това число последното, трябваше да одобряват съответното антикорупционно законодателство и законодателство, обвързвано със правосъдната система. Вицепрезидентът изрази вяра след изборите да има съществено и устойчиво болшинство със устойчиво държавно управление, чийто първи приоритет да е точно приемането на тези закони.

Крум Зарков от своя страна съобщи, че България е трябвало от дълго време да вземе ограничения във връзка глобите по закона " Магнитски " – промяна на Антикорупционната комисия, въвеждане на механизъм за следствие на основния прокурор и законодателство по Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР