Вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Великобритания в България Ема

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Великобритания в България Ема
Коментари Харесай

Победителката в Посланик за един ден - на двудневно посещение във Виена

Вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Англия в България Ема Хопкинс показаха пред публицисти в библиотеката на президентството самодейността " Посланик за един ден ". Тя се организира за трета поредна година.

Първата самодейност била отдадена на равенството сред половете, втората за това по какъв начин биха трансформирали света, в случай че са посланици за един ден, а третата е България през очите на младежите.

За първата година имахме 9 участнички, идната - 13 , а през актуалната 18 участници в самодейността, регистрира Ема Хопкинс. Тя изясни, че самодейността е конкурс за девойки от 14 до 18-годишна възраст.

Целта на самодейността е да се даде тласък за кариера на девойките в региона на дипломацията, да бъдат амбициозни и да мислят в необятен обсег .

През актуалната година девойките ще би трябвало да напишат есе или да създадат видеоклип . Те би трябвало да отговорят на въпроса, в случай че бъдат дипломат за един ден по какъв начин биха разпространявали България на международната сцена .

Английският дипломат посочи, че самодейността има за цел да бъдат насърчени девойките да се замислят върху метода, по който биха разпространявали страната си в другите области от живота. Освен това те ще имат опция да работят с жена дипломат, а през актуалната година 17 страни ще се включат в самодейността.

Целта е да се насърчат девойките и да им покажат по какъв начин наподобява модерната дипломация и по какъв начин работи многостранната дипломация . За тази цел спечелилият ще посети Виена за 2 дни, с цел да види по какъв начин работят интернационалните организации.

" 84% от дипломатите са мъже и за това нашата цел е да насърчим девойките, да се включат в специалността и да съставляват страната си ", сподели още Ема Хопкинс.

От своя страна вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява, че самодейността е проходила мъчно, само че към този момент има своята биография . Една от нашите цели е информацията за самодейността да стигне до цяла България, за да може повече девойки да вземат участие в написването на есе до 10 януари и да се приготвят по-различни тематики в посолствата, акцентира Йотова.

Не всичко завършва с есетата, които в началото би трябвало да показват, увери Йотова. Според нея младите девойки имат своите лидерски позииции, че могат да бъдат водачи не са на мнение, само че и да пазят избрани дела .

Втората огромна цел на самодейността е да се покаже изключително в този момент, че няма значение от коя част на света си или си от по-малка страна . Тук също се раждат водачи на отзиви и девойки, които имат сериозно отношение към политиката и публичните връзки, като вземат решение интернационалните проблеми.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР