Вицепремиерите на България и Молдова Екатерина Захариева Екатерина Захариева е

...
Вицепремиерите на България и Молдова Екатерина Захариева Екатерина Захариева е
Коментари Харесай

Екатерина Захариева откри българско консулство в Тараклия

Вицепремиерите на България и Молдова Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила и Андрей Галбур откриха българско консулство в град Тараклия.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

“Вие ще имате връзка с родината 24 часа, 7 дни в седмицата”, съобщи вицепремиерът Захариева пред стотици наши сънародници от региона, събрали се пред постройката на задачата, над която към този момент се веят знамето на България и на Европейския съюз.

Първият работен ден на консулството е на следващия ден.

Консулският окръг обгръща територията на регионите Тараклия, Кахул, Кантемир, Бесарбяска и Гагаузия.

Първоначално съставът на консулството ще бъде от един посланик (консул) и един механически чиновник. Мисията е оборудвана с най-модерната техника за снемане на биометрични данни по стандарти на Шенген.

Екатерина Захариева съобщи, че се гордее, че първият български университет зад граница е в Тараклия. Тя даде обещание страната ни да оказва помощ на сънародниците ни в Молдова освен с даване на стипендии за образование във висши учебни заведения, само че и като финансира разнообразни планове за възстановяване на инфраструктурата в границите на помощта за развиване.

До момента в Тараклийския регион България е вложила близо 380 000 евро в такива планове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР