Вицепремиерът Томислав Дончев обясни оставката на социалния министър Бисер Петков,

...
Вицепремиерът Томислав Дончев обясни оставката на социалния министър Бисер Петков,
Коментари Харесай

Дончев за оставката на Петков: Очаква се да е не само експерт, а и политически говорител

Вицепремиерът Томислав Дончев изясни оставката на обществения министър Бисер Петков, която бе поискана от премиера Бойко Борисов в петък, с драми в обществото, на които не е било отгорено. Една от тях е нервността, че страната ще лишава деца, въпреки че отговорността, че тематиката не е обяснена добре, била на целия кабинет.

" Бисер Петков е експерт, само че не е задоволително. От един министър се чака да бъде политически представител. Да си на министерска позиция и да си единствено специалист, значи да не използваш целия капацитет на позицията. Едно добре скроено обществено обръщение има по-голяма обществена мощ даже от закон ", сподели Дончев пред БНР. Според него този път оставката на Петков няма да бъде върната, както преди година.

Вицепремиерът отхвърли оставката на Петков да е обвързвана с един случай, въпреки че догатките са, че е поради напрежение с финансовия министър Владислав Горанов около нарастването на възнагражденията на обществените служащи.

По неофициална информация любимец за поста е зам.-образователният министър Деница Сачева. Според Дончев тематиката ще бъде наказана от съдружните сътрудници идната седмица. По думите му упованията към новия обществен министър са да е експерт, да може да прави политики и да е по-смел за промени.

Вицепремиерът сподели още, че България има поддръжката на Съединени американски щати да се трансформира в газов разпределителен център.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР