Вицепремиерът Томислав Дончев, който отговаряше за организацията на изборния процес,

...
Вицепремиерът Томислав Дончев, който отговаряше за организацията на изборния процес,
Коментари Харесай

Дончев за критиките на Радев за изборния процес: Репертоар на недоволните от резултата

Вицепремиерът Томислав Дончев, който отговаряше за организацията на изборния развой, се разгласи за ремонт на Изборния кодекс преди идващите избори (парламентарни избори през 2021 година - бел. авт.). Той не сподели в каква посока би трябвало да бъде той, само че разгласи, че е нужна необятна експертна полемика по тематиката.

Коментарът на Дончев бе в отговор на рецензиите на президента Румен Радев, че големият брой недействителни бюлетини на първия тур и сигналите за пазаруване на гласове компрометират изборния развой. Критики насочи и водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

" Подобен репертоар има след всички избори. Който не е удовлетворен от резултатът, му е крив изборният развой ", съобщи Дончев пред " Нова телевизия ". Той сподели още, че не ръководещите, а самостоятелните изборни комисии (ЦИК, ОИК и СИК - бел авт.), в които има представители на всички партии, вършат изборите. Попитан за изказванията на Мая Манолова, че има пазаруване на гласове, той сподели: " Какво друго да каже ".

Според Дончев " номерът с инициативните комитети " бил " изумителен ", тъй като не било ясно кой носи политическата отговорност. " Тази политическа флексабилност би трябвало да има граници ", сподели още той.

Президентът Румен Радев разгласи, че ще инициира среща сред партиите и Централната изборна комисия, на която да бъде разисквано " отстъплението от честността на изборния развой. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи към този момент направиха поръчка, че желаят промени в Изборния кодекс.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (426)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР