Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел

...
Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел
Коментари Харесай

Папката е пълна, но има ли споразумението подкрепата на ПП-ДБ?

Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел върна изпълнен мандата за сформиране на кабинет на президента Румен Радев, с имена на министри в нея, въпреки и с корекции, евентуално обсъждани до последно от преговорните екипи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

" В последните 9 месеца работих единствено за едно - отбрана на ползите на България. България повече от всеки път има потребност от устойчиво държавно управление и за Шенген, и за еврозоната, и за това България да оформя европейския дневен ред. Затова считам, че към този въпрос -  да предложи състав на държавното управление съм подходила с отговорността, която е моята отговорност пред България и българските жители. 

Давам доста ясна поръчка, че отговорността е споделена. Тя се носи въз основа на правила, въз основа на цели. Искам да работим за повече приходи за българските жители, да се развиват районите, да има вложения. За това на България ѝ би трябвало държавно управление ", сподели Габриел пред публицисти, откакто връчи на президента досието с осъществявания мандат.

" България в този миг не може да бъде изпратена на нови избори. За това се носи отговорност. Затова съм предложила състав, в който няма нито едно непознато име. Има хора с опит, има хора с парламентарен опит с управнически опит. В едно държавно управление на споделена отговорност има потребност от равнопоставеност ", каза още Габриел.

" Споразумението персонално аз съм го подписала още преди 2 дни ", добави номинираната за министър председател. 

" Вчера в 18 ч. беше утвърдено и от господин Христо Иванов. След половин час, откакто беше подписано към този момент от госпожа Габриел, останалите водачи от обединението отхвърлиха да го подпишат ", сподели Рая Назарян от преговорния екип след излизане от президентството. 

А на въпрос на каква поддръжка разчита в Народното събрание Габриел отговори: " На всички тези парламентарни групи, които слагат националния интерес над партийния ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР