Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел посрещна президента

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел посрещна президента
Коментари Харесай

Володимир Зеленски пристигна в София,

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел посрещна президента на Украйна Володимир Зеленски при кацането му в София. „ Добре пристигнал в България, Володимир Зеленски “, написа външният министър във Facebook. 

 

По-рано от държавната осведомителна работа оповестиха, че Зеленски е на еднодневно посещаване в България. Той разговаря с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, ще се срещне също с управленията на парламентарните групи, вносители на плана на декларация в поддръжка на участието на Украйна в НАТО. Очаква се да се подпишат взаимна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за съдействие в региона на енергетиката. 

По-късно министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на полемика с присъединяване на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество. Събитието ще бъде излъчено онлайн на страницата на Министерския съвет във Facebook.  

 

Украинският президент Володимир Зеленски дойде в България. Фоторепортерът на Дневник Юлия Лазарова снима Зеленски в...
Posted by Дневник on Thursday, 6 July 2023
Очаква се Зеленски да се срещне с президента Румен Радев в 15:00 часа, оповестиха по-рано от прессекретариата на президента. 

Андрий Ермак, шеф на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски, е в делегацията, пристигнала през днешния ден в София. Той е считан за един от най-близките на президента и най-влиятелните хора в Украйна.  

Визитите на Зеленски постоянно се наблюдават с огромно внимание и до последно се пазят в загадка от съображения за сигурност. Често се случва програмата му да се трансформира в последния миг. Това е 17-ата аудиенция на украинския президент в чужбина от началото на войната. Първото му публично посещаване беше в Съединени американски щати на 22 декември предходната година. Зеленски е бил в общо 13 страни на три континента.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР