Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме
Коментари Харесай

Българският и македонският външен министър ще разговарят на четири очи

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще одобри министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи по негово искане на 9 октомври 2020 година, оповестиха от Министерство на външните работи.
Двамата министри ще беседват на четири очи в 11:00 ч. в Министерството на външните работи, след което са планувани пленарни диалози. Екатерина Захариева и Буяр Османи ще създадат изказвания пред медиите в 12:20 ч.
 Вархели: Без поддръжка от всички членки Северна Македония няма да стартира договаряния с Европейски Съюз Вархели: Без поддръжка от всички членки Северна Македония няма да стартира договаряния с Европейски Съюз
Република Северна Македония би трябвало да получи поддръжка от всички страни-членки, с цел да стартира договаряния за присъединение към Европейски...
Срещата им ще се организира дни преди подновяването на договарянията в Смесената българо-македонска комисия по историческите въпроси. Тя ще заседава на 15 и 16 октомври в Скопие.
По време на срещата би трябвало да бъде подписан протоколът от последното й съвещание, което се състоя преди съвсем година през ноември 2019 година Тогава по искане на македонската страна комисията спря работа. Мотивът бе провеждането на предварителните парламентарни избори в районен съд Македония, които се състояха чак през юли тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР