Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна
Коментари Харесай

Екатерина Захариева се срещна с премиера на Кувейт и трима министри

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с премиера и трима министри от Кувейт в миг, когато страната се пробва да посредничи сред страните от района за решение на рецесията с Катар и Ливан.

„ Трябва всички страни в спора да седнат на масата на договарянията, с цел да бъдат дружно на този съвет, това е доста значимо “, разяснява Захариева.

Ролята на Кувейт като стабилизиращ фактор в района е основна за намиране на решение на рецесията, изключително в идната година, когато страната поема непостоянното си участие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

„ Вие ще председателствате следващата година Европейския съюз, а ние – организацията за съдействие на страните в Персийския залив. Това е значимо и за двете страни, тъй като интервалът е доста решителен “, сподели кувейтският външен министър шейх Сабах ал Халид.

Захариева контракти повече вложения и развиване на търговията.

Стокообменът за предходната година сред двете страни е близо 7 млн. щатски $, само че неустойчивостта в района и спора в Ирак пречат на комерсиалните връзки.

В момента в Кувейт живеят и работят към 1000 българи. Повече от половината са лекари и медицински сестри. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР