Вицепремиерът и министър на реинтеграцията на неконтролираните територии на Украйна

...
Вицепремиерът и министър на реинтеграцията на неконтролираните територии на Украйна
Коментари Харесай

Вицепремиерът на Украйна обяви невъзможността за евакуация по хуманитарни коридори на 16 март

Вицепремиерът и министър на реинтеграцията на неконтролираните територии на Украйна Ирина Верешчук разгласи невъзможността за евакуация на хора през филантропични коридори в сряда, само че тя заяви и за проекти за снабдяване на филантропична помощ до обитаеми места, където се на военни интервенции, или в регионите, под контрола на съветските въоръжени сили, оповестява ТАСС.

В същото време тя упрекна Русия в нарушение на споразуменията за преустановяване на огъня. „ Това съставлява огромна опасност за придвижването на хора по филантропичните коридори. Ние не получихме отговор на нашите оферти, изпратени през вчерашния ден до Международния червен кръст, по отношение на отварянето на филантропичните коридори през днешния ден “, сподели Верешчук в изказване в Telegram канала на кабинета на президента на Украйна. " Въпросът за организирането на филантропични коридори през днешния ден за Изюм и Мариупол остава отворен. При такива условия, несъмнено, не можем безвредно да извеждаме хора ", прибавя тя.

Верешчук дава обещание да рапортува денем „ за всички детайлности и промени във вероятните направления на филантропичните коридори или за отварянето на нови такива “.

Във вторник вечерта тя заяви още, че украинските управляващи в сряда няма да изтеглят жителите на градовете в Киевска област по отношение на въвеждането на засилен полицейски час там, който стартира в 20:00 ч (21:00 ч московско време) на 15 март и ще продължи до 07:00 ч (08:00 ч московско време) на 17 март.

По-рано заместник-ръководителят на кабинета на президента на Украйна Кирило Тимошенко съобщи, че във вторник украинските управляващи са евакуирали към 29 000 души от зоната на бойни дейности посредством филантропични коридори.

Във вторник ръководителят на Националния център за надзор на защитата на Руската федерация генерал-полковник Михаил Мизинцев съобщи, че съветските въоръжени сили за ден са евакуирали 36 721 души в направленията Житомир, Луганск, Донецк и Мариупол.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР