Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов

...
Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов
Коментари Харесай

Сандов категоричен за ТЕЦ-а в Димитровград

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов няма да наруши екологичните условия, няма да наруши закона и няма да отвори Топлоелектрическа централа " Марица " 3 в Димитровград.

Пред Българска национална телевизия той увери, че няма нито едно превишаване на въздуха в Димитровград, откогато е затворено предприятието. Това, което ТЕЦ-ът не е извършил, са предписанията по комплексното позволение. Протестите на жителите, които работят към Марица 3 би трябвало да са към работодателя, който би трябвало да влезе в условията на закона. Аз не мога да застраша екологичното законодателство, с цел да удовлетворя това някои хора да работят в условия, които не са положителни, акцентира министърът. 

 Във връзка с построяването на плана на Автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле Сандов означи, че планът за създаване на автомагистралата е в извънредно закъснение, тъй като не е построен по метода, по който е проектирана. Ние се намираме във фаза на плана, който най-малко аз персонално не бих нарушил екологичното законодателство, посочи той.

Сандов побясни, че това, което сега стопира реализацията на плана на Автомагистрала „ Струма “ по последния Оценка на въздействието върху околната среда е, че липсват характерни цели за зоната. Ние сме в натоварен разговор с Министерство на регионалното развитие, само че чакаме и от тяхна страна да има избрана стъпка, каза Сандов. Трябва да се направи една справедлива оценка и за трите разновидността за Автомагистрала „ Струма “, само че сега, в случай че нещо се направи би било на парче и заплашва България да влезе в нова наказателна процедура, предизвести екоминистърът.

Наново би трябвало да се стартира с плана за Автомагистрала „ Струма " през Кресненското дефиле, посочи вицепремиерът. „ Аз съм подготвен да спомагам на Министерство на регионалното развитие, да отидем в Брюксел, само че бих си нарушил правилата в закона “, акцентира Сандов. Това, което Министерство на регионалното развитие направи е, че вкара въпросните ограничители сред двете платна и ограничаваща скорост, както и полицейска кола на Автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле. Ако сега тръгнем да построяваме новия план, няма да се появи ново трасе от другото страна на планината, а злополуките ще спрат с актуалните ограничения, които са взети, увери Сандов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР