Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов

...
Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов
Коментари Харесай

Сандов се закани на кметовете, какво им готви

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов предизвести, че в министерството има огромна непоносимост към неспазването на предписанията, издадени от районните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ).

Ще има и по-засилени инспекции в общините, разгласи Сандов по време на парламентарния надзор в отговор на въпрос на депутата Владимир Маринов от „ Българска социалистическа партия за България “ по отношение на нерегламентирано бунище в Хасково в региона на бул. " Васил Левски ", ул. " Единство " и ул. " Момчилград ".

Според народния представител общината е абдикирала от казуса. Затова Маринов настоя министърът да следи от близко дейностите на локалните управляващи за решаването на проблема. Сандов от своя страна изясни, че РИОСВ-Хасково е дала съответните наставления на ВиК за възобновяване на пропадналия пътен сектор във въпросния регион, както и за прекратяването на замърсяването с отпадъчни води.

Ролята на Регионална инспекция за опазване на околната среда не е тя да почиства сметищата и да укрепва системите за канализация, а да изисква и да глобява институциите, на които това им е вменено по закон, разяснява министър Сандов.

По думите му Министерство на околната среда и водите ще ускори контрола на кметовете и общините и ще постанова административни постановления и ще търси тяхното осъществяване през санкционен режим.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР