Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов твърди, че Междуведомствената

...
Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов твърди, че Междуведомствената
Коментари Харесай

Каракачанов недоволен от предложенията на Македония за Гоце Делчев

Вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов твърди, че Междуведомствената комисия за общата история на България и Македония не работи.

Според Вътрешна македонска революционна организация комисия по историческите въпроси е " зациклила върху живота и делото на Гоце Делчев ". Каракачанов се възмущава от последното предложение на политици от прилежащата ни страна в смесената комисия, че Гоце Делчев е деятел на македонското освободително дело, който бил уважаван и от народа на България.

" Три дни скопската страна отхвърля да признае очевидния, документиран и приет от самия Гоце факт, че войводата е българин по националност ", написа в позиция на Вътрешна македонска революционна организация по тематиката.

Според Каракачанов македонската страна признава, че Делчев е роден в екзархийско обитаемо място – Кукуш, че е бил екзархийски преподавател, само че не помнят чия е Екзархията. Скопие не признава и изявлението на Гоце от писмото му до Никола Малешевски: "... когато си сме българи и всички страдаме от една обща болест “.

По думите на Каракачнов на няколко места в предлагането на Скопие се загатва по какъв начин Делчев е знак на Македония, само че редовно се пропуща, да вземем за пример, че Организацията работи и в Одринско и това се загатва единствено пътьом. " През цялото време се прокарва разделяне сред " македонско " и " българско " с внушението, че към оня миг става дума за разнообразни нации ", считат от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР