Вицепремиерът даде знак, че може да се оттегли заедно с

...
Вицепремиерът даде знак, че може да се оттегли заедно с
Коментари Харесай

Дончев видя Отечествен фронт срещу ГЕРБ

Вицепремиерът даде знак, че може да се отдръпна дружно с Борисов след завършването на автомагистрала „ Хемус ”
 

Отечествен фронт. Така вицепремиерът и зам.-председател на ГЕРБ Томислав Дончев назова съюза против ръководещите сред Мая Манолова и градската десница на локалните избори в София. Отечествен фронт, в случай че би трябвало да се майтапим, сподели Дончев в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по Канал 3. И изясни, че сходни тактически съюзи са безпринципни, тъй като не почиват на ценностно подобие. Това обединяване е срещу. Но „ срещу ” не е идея, това е липса на идея , безапелационен бе Дончев и добави, че ГЕРБ няма да се пробва „ сепаратистки да прелъстява елементи от този отечествен фронт ”.

Нито една гражданска самодейност не може да е опасност за политическа партия, тъй като те се състезават на разнообразни писти, изясни Дончев за какво ГЕРБ по никакъв метод не се тормози нито от предстоящ план на Манолова, нито от „ Няма такава страна ” на Слави Трифонов. Що се отнася до партията на шоумена Томислав Дончев отхвърли да приказва в задатък за непоявили се политически планове. Популизмът е главната вирусна опасност за демокрацията, само че в случай че тя има защитни сили, това не би трябвало да е проблем, разяснява вицепремиерът.

Кметът би трябвало да е не служител, а водач

Политиката е необикновен поминък. Кметът би трябвало да е водач, да дефинира посоката и да убеждава хората да го следват. А не да е служител, сподели Дончев във връзка с локалната власт. Той приказва за отстъплението на ГЕРБ в няколко регионални града като изясни, че това се дължи на три аргументи – управителният екип е приключил по-малко, в сравнение с хората са очаквали, или проблем има в локалното управление, или проблем в структурата.

Има и забавни случаи – направено е доста, вложено е доста и все пак хората не поддържаха нашия претендент, призна Дончев и даде за образец Благоевград и Банско. За вицепремиера това означава  или държание, което не се приема от хората или дефицити.

Даде знак за отдръпване от властта

Томислав Дончев твърдо отстоя предлагането на Борисов хора от ГЕРБ да могат да се кандидатират за кметове до три мандата. Това са 12 години, след три мандата кмет този опит може да бъде употребен другаде, не е нужно индивидът да се пенсионира, сподели Дончев. И изясни, че това е значимо, с цел да се избегне слепване с позицията, рутината, други обвързаности. Попитан дали той или Владислав Горанов, които непрестанно са в джипката на Борисов, ще наследят премиера, в случай че той се откаже от властта след завършването на автомагистрала „ Хемус ”, както към този момент съобщи, Томислав Дончев даде знак, че е подготвен да последва Борисов. Моят политически стаж е малко по-малък от неговия. Може би и аз съм в категорията, която след построяването на автомагистрала „ Хемус ” би трябвало да потърси друга професионална реализация . А убеждавам ви, автомагистралата се строи доста бързо, сподели Дончев. Значи Владислав Горанов, като човек с по-малко стаж, може да наследи Борисов, попита Любо Огнянов. Разбирам закачката ви, само че тематиката за наследството не стои сега, постави точка Дончев.

Приятелски огън постоянно има

Имаше ли другарски огън против ГЕРБ на локалните избори? На този въпрос Томислав Дончев отговори с военна терминология. Винаги има детайли на другарски огън, той не може да бъде избегнат изцяло. В една военна борба е към 6-7%., сподели Дончев. И добави: „ Бивши наши членове, по една или друга причина отстранени от управителни позиции, се е случвало да работят против нас ”. Що се отнася до Цветанов, това което четох, е че желае да бъде измежду нас, член на ГЕРБ и да бъде потребен ”, дистанцирано разяснява заместник-председателят на ГЕРБ. А във връзка изказванията на Цветанов, че хора в ГЕРБ икономисват истината на Борисов, Дончев съобщи: „ Подобрили сме вътрешната народна власт в партията, има даже полифония. А дали не основава какофия, ускори по какъв начин се композират звуците ”.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР