Вицепремиерът Асен Василев втрещи пленарната зала с цинизми.Знам че е

...
Вицепремиерът Асен Василев втрещи пленарната зала с цинизми.Знам че е
Коментари Харесай

Асен Василев изуми залата с цинизми

Вицепремиерът Асен Василев втрещи пленарната зала с цинизми.

" Знам че е политически комфортно да се приказват нелепости ", сподели Василев, отговаряйки на Кирил Ананиев за претекстовете по импортирания от ЕГРБ-СДС избор на съмнение. И добави: " Не чувам  предложение за преодоляване на рецесията, а популистки лозунги и икономическа философия, която, в случай че мога с едно изречение да го обобщя, е: " Да го духат бедните ". Това е вашата икономическа философия. Извинявам се за грубия език ".

" Такава икономическа политика това държавно управление няма да води. Вие я водихте в последните 12 години и по този начин постигнахме най-голямата разлика сред богати и небогати в Европа ", увеличи звук вицепремиерът.

Залата избухна във възмущения. И.д. ръководителят на Народното събрание Мирослав Иванов го смъмри. " Моля ви да не се повтаря в залата ", прикани той.

Това обаче предизвика депутата от „ Възраждане “ Цончо Ганев да вземе думата и да нападне остро изрече, който съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ (ПП) си разреши.

„ Г-н ръководител, открихте днешното съвещание със опасност, че ще гоните депутати – най-много от опозицията... Казахте, че ще гоните поради цинизми. Ако аз от тази естрада кажа: „ Да го бухат бедните “ ще си обърнете езика и на момента ще ме изгоните.

Но това нещо, което се случва сега – министъра на финансите да приказва с цинизми към други, които са в тази зала и към народа, който е на открито, е недопустимо.

Ако някой от опозицията си бе разрешил подобен език, то ръководещите щяха да го линчуват “, съобщи Ганев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР