Витоша (Бистрица) запази мястото си в Първа лига! Тигрите победиха

...
Витоша (Бистрица) запази мястото си в Първа лига! Тигрите победиха
Коментари Харесай

Витоша спечели трети пореден бараж и отново ще играе в Първа лига

Витоша (Бистрица) резервира мястото си в Първа лига! " Тигрите " победиха с 3:0 Монтана в бараж, който дефинира последния член на елита за идващия сезон. Григор Долапчиев откри резултата със страховит гол в 52-ата минута, а в последните минути Емил Гъргоров вкара още два гола.

За отбора на Росен Кирилов това е трети следващ извоюван бараж. Витоша несъмнено бе по-стойностният тим на терена в Овча Купел и закономерно стигна до успеха. В същото време възпитаниците на Атанас Атанасов мъчно стигаха до рискове пред Християн Василев, като пробваха няколко удара от далечна отдалеченост, които не дадоха резултат.
 Витоша - Монтана 3:0 онлайн
Витоша - Монтана 3:0, нов гол на Гъргоров

Двата отбора ще дефинират последния участник в елита през идващия сезон

Началните минути на срещата не предложиха рискове пред двете порти. Витоша владееше самодейността, само че не успяваше да затрудни Ивайло Василев.

В 15-ата минута мощен удар на Ивайло Лазаров от воле срещна тялото на състезател на Монтана. Шест минути по-късно Ивайло Цветков стреля от далечна отдалеченост, само че право в ръцете на Християн Василев.

В 23-ата минута Тони Тасев центрира в наказателното поле, където Цветков изпревари оставения непокрит Сергей Георгиев и нанесе слаб удар с глава.
 Снимка 426320
Източник:

В 38-ата минута добра интервенция на Димитър Илиев предотврати гол във вратата на Монтана. Защитникът почисти топката на метри от голлинията.

Втората част стартира с два неточни удара от далечна отдалеченост на Четин Садула и Григор Долачиев.

В 52-ата минута Витоша поведе. Стефан Христов с меко центриране отдясно откри Долапчиев в наказателното поле, който стреля с тил към вратата и вкара страховит гол.
 Снимка 426324
Източник:

След попадението Монтана погледна по-смело към вратата на Християн Василев. На два пъти Йордан Йорданов опита удари с глава, които бяха неточни.

В 72-ата минута Гъргоров не затрудни вратаря на белите с удар от границата на наказателното поле. Секунди по-късно Ивайло Цветков получи прекрасен извеждащ пас, само че реши да стреля от придвижване и не откри очертанията на вратата.
 Снимка 426325
Източник:

В 74-ата минута Християн Василев избави рисков удар на Сергей Георгиев. Малко по-късно Владислав Мисяк стреля около вратата от комфортна позиция.

Четири минути по-късно и Иван Михов опита да се разпише след центриране от корнер, само че ударът му с глава мина над вратата.

В 82-ата минута Гъргоров пропусна да реши всичко в срещата. Бадема получи топката в наказателното поле от Стефан Христов, обърна се и нанесе удар, при който топката срещна гредата.
 Снимка 426319
Източник:

Шест минути по-късно още веднъж Гъргоров се отличи с пропуск. Даниел Георгиев сбърка, при което резервата на Витоша се озова на стрелкова позиция отляво на вратата, само че Ивайло Василев съумя да избави.

Все отново в 90-ата минута Бадема съумя да се разпише. Халфът се възползва от неточност на Василев, който не съумя да улови оставена от Айтов топка, и повиши на 2:0.

Крайният резултат оформи Гъргоров с втория си гол в мача. Той получи извеждащ пас с пета от Христов в третата минута на добавеното време и с удар в левия ъгъл оформи крайното 3:0.
 Снимка 426327
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР