Висящи кабели притесняват отново гражданите в столицата, предаде БГНЕС.Необезопасени кабели

...
Висящи кабели притесняват отново гражданите в столицата, предаде БГНЕС.Необезопасени кабели
Коментари Харесай

Отново висят кабели по улици в центъра на София


Висящи кабели тормозят още веднъж жителите в столицата, съобщи БГНЕС.

Необезопасени кабели открихме в уличките в региона на Централната поща и Телефонната палата в центъра. Кабели висят тук-там на централните улички " Княз Александър I " и " Стефан Караджа ".

За сходни случаи регулярно хората от дребните улички на София подават сигнали до медиите. Това се случва нормално в зимните месеци. Вероятната причина за тези притеснителни обекти са неприятните метеорологични условия или кражбите на електрозахранващи кабели, каквито нееднократно са разкривани от Министерство на вътрешните работи обратно в годините.

Освен до средствата за всеобща информация, жителите могат да подават сигнали до ЧЕЗ. Това може да се случи и онлайн, защото сдружението е създало и предлага на клиентите такава опция.

В Столична община хората също могат да се обаждат, когато виждат сходни рискове. Сред функционалностите на Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община са да взе участие в унищожаване на рискови дървета и клони от тротоари, булеварди, улици, паркове, градини, рисково надвиснали предмети от покривни структури, да обезопасява рекламни пана, билбордове, мантинели, железни и тръбно-решетъчни загради, изчезнали и развалени железни шахти и капаци на отводнителната канализация при спирки на всеобщия градски превоз, подлези, надлези, улични платна, метростанции, пешеходни зони и други

През февруари предходната година юноша умря поради токов удар, откакто стъпи на шахта. Причината бе точно разкрит кабел. През декември 2021 година за висящи кабели алармираха жители в региона на гара " Подуяне ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР