Висцералната мазнина е резервната храна на нашето тяло, енергийните резерви

...
Висцералната мазнина е резервната храна на нашето тяло, енергийните резерви
Коментари Харесай

Висцералните мазнини: Защо са опасни за здравето и как да се отървем от тях?

Висцералната лой е " аварийна " храна на нашето тяло, енергийните запаси под формата на мастна тъкан. За разлика от подкожните тлъстини, които се натрупват в региона на ханша, корема или талията, висцералните са ситуирани доста по-дълбоко, обгръщайки всички жизненоважни органи на тялото.

Все повече и повече хора желаят да наподобяват в добра форма, по тази причина се пробват по всевъзможен метод да се отърват от непотребните мазнини. Затлъстяването обаче е освен опасност за външния ви тип, само че и сериозен дразнител за тялото. В този случай не приказваме за подкожна, а за висцерална лой. Първият вид безусловно не е рисков, като се изключи козметичния резултат. И по този начин:

 жена, кантар

Какво е висцерална лой?

Ако желаете да разработите ефикасна техника за битка с висцералните мазнини, тогава би трябвало да проучите задълбочено своя зложелател. Особеността на висцералната лой е, че тя се отсрочва вътре в серозната мембрана, която покрива всички кухини на нашето тяло. Тези „ черупки “ образно наподобяват на тънки свързващи мембрани, постоянно се назовават филм.

Ето за какво хирурзите елементарно отстраняват подкожната лой, до момента в който против висцералния вид са безсилни. Ако приказваме за структурата и състава на горните детайли, те също се разграничават доста. Висцералната лой е формирана от кафяви кафези, до момента в който подкожната лой - от бели кафези.

Къде и за какво се натрупват висцерални мазнини?

Висцералната лой се намира покрай вътрешните органи, по тази причина постоянно се назовава вътрешна или коремна лой. Доста елементарно е да се дефинира непотребната централизация на този тип мазнини, защото такова нарушаване се демонстрира посредством образно нарастване на корема, той изпъква напред, до момента в който останалата част от тялото резервира формата си.

 жена

Всъщност тази диспропорционалност на тялото е първият симптом за прекалено количество висцерална лой. Както демонстрира практиката, такива промени в тялото пораждат заради неспазване на нормите за здравословен метод на живот, по-специално това е небалансирана диета, липса на физическа интензивност, неприятни привички и други фактори. Мнозина считат, че увеличението на концентрацията на висцерална лой е обвързвано с възрастта, само че този фактор не играе безусловно никаква роля. В днешно време, заради патологично неверния метод на живот, доста младежи страдат от остатък на коремни мазнини. Освен това даже децата към този момент не са изключение.

Полезната висцерална угоеност

Трябва също да се означи, че висцералната лой не е ненужен детайл, в противен случай, тя извършва някои значими функционалности: Използва се от тялото като авариен източник на сила.
Колкото и да е необичайно, висцералната лой е извънредно значима за тялото, защото основава самобитна възглавница, която защищава вътрешните органи от пострадвания и механични повреди от външната среда.

Нормите за здравословно съответствие на висцералната лой към общата маса на мастните кафези са почти 10-15%. Тоест концентрацията на този тип мазнини не би трябвало да надвишава повече от 15% от общия размер на всички мастни кафези. За страдание, в доста случаи тази съразмерност се нарушава, в някои случаи надвишава допустимата норма, заради което коремът на човек стартира да се издува. Превишаването на целесъобразната норма е изпълнено с демонстрация на разнообразни отрицателни феномени:

Поради прекалено натоварване на краката се появяват разширени вени. Висцералната лой оказва сериозен напън върху сърцето, вследствие на което става причина за инфаркт на миокарда и доста други съществени болести на сърдечно-съдовата система. Освен това превишаването на целесъобразната централизация на тази лой може да се трансформира в причина за появяването на рак. Отрицателните феномени се демонстрират под формата на хормонален дисбаланс и разнообразни метаболитни нарушавания.

В допълнение към всичко посочено нагоре, несъразмерното струпване на висцерална лой нарушава естествения човешки хормонален декор. Това води до утежняване на потентността, до нараснал вкус (повишава се заради несъразмерното освобождение на съответния хормон " грелин " ), повишение на равнището на инсулин в кръвта и други сходни здравословни проблеми.

Също по този начин би трябвало да се означи друга заплаха - мастна хепатоза. Това е доста постоянно срещано чернодробно заболяване, което включва мастни чернодробни кафези. До какво води всичко това? До обстоятелството, че обработката на инсулин в черния дроб е доста инхибирана, вследствие на което равнището на мазнините в тялото се покачва. Тоест всички тези затруднения способстват за още по-големи проблеми, увеличение на затлъстяването, появяването на доста хронични болести и така нататък

Единственият верен излаз от тази обстановка е да започнете да водите здравословен метод на живот и да се храните вярно и в точния момент. Необходимо е да започнете да спортувате, защото физическата интензивност въздейства удобно върху повишението на инсулиновата сензитивност, всички жизненоважни метаболитни процеси в организма се възвръщат.

 жена

Как да разберете количеството вътрешна лой и дали нормата му е превишена?

За да определите дали висцералната ви лой е естествена или не, има много елементарни способи. Например, вземете шивашки сантиметър и го увийте към кръста си. За мъжете нормата е от към 90 – 94 сантиметра (обиколка на талията), а за дамите – до 80 сантиметра. Ако тази норма е превишена и образно се вижда, че коремът стърчи, би трябвало да помислите за спорт и да преразгледате диетата си.

Как да се отървем от висцералните мазнини?

По предписание висцералната мастна тъкан изчезва дружно с подкожната мастна тъкан, единственото изключение може да бъде съществуването на болести на ендокринната система. Следователно, с цел да разгадаем подобен проблем, общоприетите способи, които се употребяват за намаляване, са подобаващи и тук: диета (правилно хранене), нараснала физическа интензивност. Също по този начин, с цел да се насърчи ускоряването на метаболизма и неговото вярно действие е належащо да се пие нужната дневна норма вода дневно. Това също ще помогне за ускорение на процеса на изгаряне на непотребните килограми, в това число и на вътрешните.

За да се отървете от непотребната лой, е належащо да се подходи към казуса по сложен метод и да се употребяват всички изброени тук способи едновременно: Във всеки случай комбинирайте вярното хранене с извършения. Съсредоточете се върху уравновесена диета, яжте по-малко, само че по-често. По принцип не би трябвало да изпитвате апетит. Честото ястие на нужната порция храна 5-6 пъти дневно ще ви разреши да ускорите метаболизма си и леко да ускорите процеса на изгаряне на непотребните мазнини. Увеличете концентрацията на витамин С. Ограничете приема на бързи въглехидрати и мазнини. Избягвайте стресови обстановки и избягвайте успокоителните лекарства.

 жена

Правилната диета за попречване на натрупването на висцерална лой

Правилното хранене е ключът към дълголетието и положителното здраве, в никакъв случай не е късно да преразгледате диетата си. Отсега нататък най-малко щета, повече изгода е главният принцип, който би трябвало да работи в кухнята. За страдание, ефикасната диета не е универсална рецепта, а в противен случай, тя се сформира самостоятелно за всеки човек. Има обаче няколко съществени точки, които са изцяло задоволителни, с цел да предотвратят увеличение на равнището на висцералната лой:

- Избягвайте прекомерно тлъстите храни.
- Сладкото и бързото хранене са главните ви врагове.
- Ежедневното ви меню би трябвало да се състои от 90% артикули, приготвени по верния метод: задушаване, варене на пара.
- Яжте по-често протеинови храни: филе от месо, яйца, риба, ядки и бобови растения.
- Към диетата прибавяме комплицирани въглехидрати: сушени плодове, зърнени храни и други
- Пресните зеленчуци, зърнени храни и плодове ще обезпечат на тялото ви по този начин нужните фибри.

Заключение: Както евентуално към този момент се убедихте, казусът с увеличените висцерални мазнини не е единствено въпрос на хубост. Ако пропорциите на тялото на мъж или жена са нарушени, тогава би трябвало да се отнесете към този проблем съществено и да помислите дали да отидете на доктор за обзор. Направете си нужните проучвания за положението на хормоналния декор, наднорменото тегло и слушайте рекомендациите на лекаря.

Във всеки случай, да се отървете от такова затлъстяване е доста по-лесно, в сравнение с наподобява, просто спортувайте и прегледайте диетата си. В никакъв случай не би трябвало да стартирате сами, без консултация, да мързелувате, тъй като приказваме за здраве.

Източник: buildbody

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР