Висшият съдебен съвет публикува доклада със сигналите от МВР срещу

...
Висшият съдебен съвет публикува доклада със сигналите от МВР срещу
Коментари Харесай

Рашков за Гешев. Какво пише в доклада

Висшият правосъден съвет разгласява отчета със сигналите от Министерство на вътрешните работи против основния прокурор Иван Гешев. Документът беше изпратен до Министерството на правораздаването. 

Според отчета, изпратен от силовия министър, Гешев е „ направил груби нарушавания на закона и европейските стандарти в региона на наказателния развой ”.

Споменава се още, че обвинител номер едно е уронил престижа на правосъдната власт и на президента след встъпването си в служба със своите „ неприемливи обществени дейности и изяви ”. 

В отчета става дума и за нарушавания, свързани с разгласяването на информация от досъдебни производства и оповестението на СРС-та.

Според Бойко Рашков със свои изявления основният прокурор е нарушил презумпцията за невиновност. Посоченият образец е  разследването против предприемача Пламен Бобоков, по което бяха огласени диалозите му в чат с президентския секретар Пламен Узунов.

Рашков твърди още, че Гешев не зачитал разделянето на управляващите. В сигнала на силовия министър попада и акцията в Президентството от лятото на 2020 година

Рашков е приложил прессъобщения на прокуратурата и журналистически публикации. Има и изявления на изявленията на съдии, както и на мнения във конгреси.

В умозаключение вътрешният министър написа, че основният прокурор е направил дейности, които нарушават престижа на правосъдната власт., отбелязва Марица.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР