Висшият съдебен съвет отложи дебата по същество на предложението на

...
Висшият съдебен съвет отложи дебата по същество на предложението на
Коментари Харесай

ВСС отложи дебата за отстраняването на Гешев. Какво стана

Висшият правосъден съвет отсрочи дебата всъщност на предлагането на правосъдния министър Надежда Йорданова за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев.

В съвета е постъпило решение на Върховен административен съд, с което би трябвало да се разиска и предлагането, което беше импортирано от служебния правосъден министър проф. Янаки Стоилов.

Членове на съвета желаеха от министър Йорданова опрощение за изказванието, че дължат кариерата си на Иван Гешев.

" Разбрах, че прокуратурата е централизирана. Разбрах, че прокуратурата, а не Министерство на вътрешните работи, разкрива закононарушения. Разбрах, че прокуратурата управлява правосъдното разследване, а не съдът. Ако не беше смешно, щеше да е тъжно. В името на българската държавност или каквото е останало от нея се надявам министърът на правораздаването вместо да обикаля телевизионните студиа и да декларира погрешни изказвания с искрено политически темперамент, тези изказвания да ги изяви в Пленума на Висш съдебен съвет, където е мястото по тази причина нещо, а не да мълчи ", сподели Иван Гешев.

" Ако има погрешни данни, апелирам да бъдат разпознати и посочени кои са те. Това, че министърът на правораздаването употребява опциите, които дават медиите, с цел да коментира своята работа мисля, че е в неговите пълномощия. С отстраняването на Иван Гешев от поста основен прокурор ще се реши събитието, че България е извънредно време да получи основен прокурор, който изискуем на обществото, пази правата на хората, а не ги нарушава и не се прикрива зад полицейско принуждение ", съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР