Висшият адвокатски съвет (ВАдС) обмисля дебат с изменения в законодателството,

...
Висшият адвокатски съвет (ВАдС) обмисля дебат с изменения в законодателството,
Коментари Харесай

Адвокатският съвет предлага: Разводите пред нотариус

Висшият адвокатски съвет (ВАдС) обмисля спор с промени в законодателството, уреждащо разводите. Това разискаха ръководителят на ВАдС Ивайло Дерменджиев и служебният министър на правораздаването Крум Зарков, осведомят от адвокатския съвет.

Става дума за опцията разводите по взаимно единодушие да се правят пред нотариус в наличието на юрист за всяка от страните. Аргументите ни са свързани с съществени правила на правото като правна сигурност, равенството сред страните, автономия, експедитивност и процесуална спестовност, сподели ръководителят на ВАдС.

От ВАдС оферират на Зарков в покупко-продажби над избран веществен интерес да взе участие и юрист за всяка от страните. По този метод ще се подсигурява оптимално техния интерес и ще намалеят злоупотребите с права, аргументира се Дерменджиев.

Той настоя бюджетът на Националното бюро за правна помощ, обвързван с реализиране на така наречен служебни отбрани, да бъде повишен с най-малко 20 на 100.

Крум Зарков уточни, че сега работи междуведомствена група по изменение на Закона за правната помощ. Отнасяме се с извънредно внимание по тематиката, тъй като тя е многопластова. Личното ми мнение е, че има аргумент в доста от предлаганите промени, както и в някакво нарастване размера на бюджета за правна помощ, с цел да подсигурява еднакъв достъп на лицата до правораздаване, сподели Зарков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР