Висшият административен съд отмени наредбата, която намали заплащането за нощния

...
Висшият административен съд отмени наредбата, която намали заплащането за нощния
Коментари Харесай

Полицаите излизат на протест на 22 октомври

Висшият административен съд анулира наредбата, която понижи заплащането за нощния труд на служителите на реда от 35 на 25 стотинки, заяви заместник-председателят на Управителния съвет на СФСМВР Илия Кузманов. " На 16 октомври 5-членният състав на Висшия административен съд анулира дефинитивно наредбата, с което се възвърне едно наше право, за което отдавна се борихме ", съобщи пред публицисти Кузманов. Въпреки това, служителите на реда на 22 октомври още веднъж излизат на протестно шествие.

" От нашите условия, изпълнено е едвам 10-20%. Остават настояванията за нарастване на заплатите с 15% от тази година, в това число със остаряла дата, за промени в настоящия закон за Министерство на вътрешните работи и започване на стъпки по изработката на нов подобен в границите на 1 година ", изброи Кузманов пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че след публикуването на анулираната разпоредба на Върховен административен съд в " Държавен вестник ", служителите на реда ще могат да претендират за суми отпреди 2 години обратно, които се пресмятат на стотици хиляди часове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР