Висши израелски служители съобщиха на арабските страни, че ако преговорите

...
Висши израелски служители съобщиха на арабските страни, че ако преговорите
Коментари Харесай

Нетаняху и ХAMAС са в „една лодка“

Висши израелски чиновници оповестиха на арабските страни, че в случай че договарянията в Катар се провалят, интервенцията в Рафах ще стартира преди края на Рамадан. Както заяви израелския ефирен канал Кан, израелски представители са предали ултиматума на арабските служби за сигурност.

Трябва да се допусна, че той е адресиран до пет арабски страни - Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар, Египет и Йордания, които поеха самодейността за основаване на обединена Палестина и нейното признание от Израел. Но факт е, че Израел слага директната или косвена връзка сред „ арабската петорка ” и Хамас в епицентъра на събитията, а от всички членове на „ петорката ” единствено Катар има този статут.

Освен това Израел продължава да упорства за отдръпването на Хамас от „ играта “ /тоест, обществено-политическия живот/, което обезврежда даже теоретично хипотетичните старания на „ петорката “ да се спогодят с водачите на това придвижване.

От друга страна, самият Израел е под мощен напън от страна на Съединените щати, макар че огромна част от това се показва като проблем с „ персоналната неприязън “ на президента Джо Байдън към израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Но изказванията на Байдън са спорни. Той редува предизвестията към Израел да не нахлува в Рафах, наричайки го „ алена линия “, само че по-късно акцентира, че „ През последните дни започнаха да се чуват апели от Съединените щати за „ защото "

Освен това Рафах наподобява несъмнено се трансформира в Рубикон. Арабската " петорка " към този момент си обезпечи поддръжката на Съединени американски щати, а Bloomberg счита, че

В тази връзка някогашният министър-председател (1999–2001) Ехуд Барак също прикани за предварителни избори., споделя той.

И освен това. Байдън стартира да употребява фразата „ за първи път от четирите месеца на войната в Газа, макар че преди този момент беше употребявал фразата „

Ето за какво, анализирайки актуалната обстановка, специалистът на Al Jazeera, професорът по политически науки в Американския университет в Париж Зиада Маджед счита, че което е сюжет за неуспех на договарянията, „ оттатък разногласието за Рафах “.

Между другото, Кайро към този момент осведоми Вашингтон, че „ На собствен ред Вашингтон позволи „ приключване на информация “, съгласно което Съединените щати. Дори посочват датата – 24 март. В същото време Съединените щати декларират, че и че

Сега за практическата страна на казуса. Ръководителят на израелската разследваща работа Мосад Дейвид Барни възобновява договарянията за преустановяване на огъня в Газа в Катар с катарския министър председател шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани и египетски публични лица.

Ройтерс, базирайки се на собствен източник, заяви, че които могат да бъдат освободени в подмяна на освобождението на останалите израелски заложници, както и филантропична помощ за Газа.

От друга страна, съветникът по националната сигурност на Белия дом Джон Кърби удостовери, че На собствен ред Хамас разгласи, че е показал на медиаторите в Египет и Катар визия, учредена

Източници на Ал Джазира разкриха детайлности за предлагането, показано от Хамас, само че няма смисъл да ги проучваме в този момент, защото те могат доста бързо да се трансформират с напредването на договарянията.

Според нас е малко евентуално Израел да одобри предлагането за 42-дневно преустановяване на огъня, макар че може да одобри известна замяна на заложници. Ключовите въпроси за Хамас - непрекъснато преустановяване на огъня, повдигане на обсадата на Газа и началото на реконструкцията - ще бъдат отсрочени.

В същото време Израел и Хамас ще продължат договарянията по разнообразни аргументи и с разнообразни цели. И двете страни, съгласно израелския вестник Yedioth Ahronoth, „ и скоро ще бъде видно кой в такава обстановка „

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед24093Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед89730Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед93099Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед47718Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед22888Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед164464Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128408Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед95727Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед93099Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед89730Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАвторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев2216Имало ли е и трябвало ли е да има дисиденти при социализма в БългарияХристо Георгиев51
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР