Висш украински представител заяви, че военните успехи в изтласкването на

...
Висш украински представител заяви, че военните успехи в изтласкването на
Коментари Харесай

Киев e увеличил износа по безопасни коридори в Черно море

Висш украински представител съобщи, че военните триумфи в изтласкването на Русия от Черно море са съживили износа на артикули от украинските пристанища.Скорошните украински офанзиви лишиха съветския флот от безвредни бази и сигурни морски коридори в западната част на Черно море, до момента в който войските на Киев се стремят да изтласкат окупационните сили от Кримския полуостров.

 
Благодарение на нашите военни триумфи, изключително тези в Черно море, изтласкването на Черноморския флот на Руската федерация и други ограничения по отношение на сигурността, успяхме да възстановим навигацията до украинските пристанища от самите пристанища. Тази навигация към момента се създава, само че към този момент имаме някои цифри. Изнесли сме над един милион и половина тона през този кулоар, като 700 хиляди от тях са зърнени култури.
Тарас Качка – заместник-министър на стопанската система на Украйна 

Качка добави, че навигацията в Черноморския басейн се реализира по най-безопасните направления.

Украйна обаче не дава детайлности за тях и изнасяните товари, защото се притеснява, че това ще докара до пробив в сигурността.

Миналия август Русия се отдръпна от договорката, която осигуряваше отбрана на корабите, пренасящи украинско зърно през Черно море.

Междувременно съветската войска заяви, че украински ракетен удар по корабостроителница в Крим е развалил съветски транспортен съд. Клипове в обществените медии демонстрират детонации и пушек, издигащ се от завода „ Залив “ в град Керч, в източната част на Кримския полуостров. Ударен е „ един от най-модерните кораби на Черноморския флот на Русия, на борда на който има ситуирани крилати ракети „ Калибър “, се споделя в изказване на командващия украинските военновъздушни сили Николай Олещук. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР