Висш сенатор републиканец публикува документ на ФБР, в който подробно

...
Висш сенатор републиканец публикува документ на ФБР, в който подробно
Коментари Харесай

Републикански сенатор се опита да забърка Байдън в скандал с подкупи от Украйна

Висш сенатор републиканец разгласява документ на ФБР, в който в детайли се разказва изказванието, че президентът Джо Байдън и синът му са приели подкупи от украинска компания. Чък Грасли, който е член на сенатската комисия по правораздаване, съобщи: " Сега американският народ може да се запознае с този документ ", съобщи Би Би Си.

Разсекретеният документ съставлява вътрешен отчет на ФБР от юни 2020 година, в който се излагат изказванията на задграничен осведомител.Няма доказателства, че Джо Байдън е получил някакви заплащания от Украйна.

Високопоставени републиканци от Конгреса признаха, че изказванието не е тествано.

Докладната бележка съдържа изказване, че Хънтър Байдън е бил нает от украинската енергийна компания " Буризма " през 2013 година като метод да получи поддръжка от татко си, който по това време е бил вицепрезидент на Съединени американски щати.

В нея се твърди също, че " Буризма " е направила две заплащания на стойност 5 млн. $ (3,9 млн. паунда) на " Биден " като част от напъните си за премахване на тогавашния основен прокурор на Украйна Виктор Шокин - и че има аудиозаписи на Хънтър и Джо Байдън, които поддържат това.

Информаторът декларирал пред ФБР, че е научил тези детайлности по време на диалози, които е провел с основния изпълнителен шеф на " Буризма " и други чиновници на компанията през 2015 година или 2016 година

Чък Грасли съобщи, че публикуването на документа на ФБР е в публичен интерес.

Той и други републиканци обявиха, че ФБР счита информатора за доста благонадежден, само че в отчета се разказва по какъв начин информаторът е декларирал, че не може да подсигурява за точността на информацията, която предава.

В четвъртък Грасли разгласява в Twitter копие от бележката. Той съобщи, че в този момент гласоподавателите ще могат сами да вземат решение " без филтрацията на политици или бюрократи ".

Публичното ѝ обявяване обаче е извънредно необикновен ход и може в допълнение да нагнети напрежението сред републиканците в Конгреса и чиновниците на ФБР и администрацията на Байдън.

Откакто предходната година възвърнаха болшинството си в Камарата на представителите след четиригодишен надзор на демократите, републиканците започнаха редица следствия против президента Байдън и фамилията му.

Твърденията, в детайли разказани в документа на ФБР, са сходни на тези, предавани през последните няколко години от политическите съперници на Байдън, в това число някогашния юрист на Тръмп Руди Джулиани, който неведнъж е пътувал до Украйна, с цел да организира свои персонални следствия.

Обвиненията на Джулиани против Байдън станаха фокус на първия развой за импийчмънт на президента Тръмп през 2019 година, който се концентрира върху напъните на тогавашния президент да окаже напън върху украинския президент Володимир Зеленски да разгласи, че стартира следствие на хипотетичните връзки на Джо Байдън с Бирма.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР