Висш генерал от военновъздушните сили на САЩ в Близкия изток

...
Висш генерал от военновъздушните сили на САЩ в Близкия изток
Коментари Харесай

ВВС на САЩ очаква Иран да започне атаки срещу американски сили

Висш военачалник от военновъздушните сили на Съединени американски щати в Близкия изток предизвести в четвъртък, че подкрепяните от Иран милиции могат да възобновят офанзивите в района против Съединените щати и техните съдружници с повишаването на напрежението - офанзиви, които могат да доведат до нова ескалация в Близкия изток , оповестява АП.

Говорейки пред публицисти, преди да влезе в новата си роля във военновъздушната база Ал-Удейд в Катар, отговаряща за военните интервенции в Ирак, Сирия, Афганистан и в целия район , генерал-лейтенант Алексъс Гринкевич също изрази опасения по отношение на засилващото се въздействие на Русия и Китай държат като суперсили, борещи се за икономическо и военно въздействие в Близкия изток .

Например, сподели той, неотдавнашното разузнаване на Съединени американски щати, че, които да употребява във войната си против Украйна, " не е изненада... само че е обезпокоително ".

Мисията на Иран в Организация на обединените нации не отговори незабавно на искане за коментар.

Гринкевич приказва, до момента в който районното напрежение остава високо поради бързо разрастващата се нуклеарна стратегия на Иран и договарянията за възкръсване на нуклеарната договорка на Техеран със международните сили са в задънена улица.

" Ние сме в тази позиция, в която не сме атакувани непрекъснато, само че виждаме, че проектите за офанзиви не престават ", сподели Гринкевич. " Ще се случи нещо, което ще отприщи това обмисляне и тази подготовка против нас . "

Миналия месец Иран тества ракета, носеща спътник, което накара Белия дом да заплаши с още наказания против Техеран , с цел да му попречи да форсира напредналата си стратегия за балистични ракети. Миналата седмица, до момента в който президентът Джо Байдън бе на обиколка в района, Иран показа въоръжени дронове на своите военни кораби в Персийския залив.
 Байдън подготвен да употребява и мощ против нуклеарен Иран
Байдън подготвен да употребява и мощ против нуклеарен Иран

Но като краен вид, увери американският президент

През последните месеци Техеран бързо усили запасите си от нуклеарно гориво, близо до оръжейно равнище , разпространявайки страхове за ескалация. Той също по този начин употребява по-усъвършенствани центрофуги, неразрешени според емблематичното нуклеарно съглашение, което някогашният президент Доналд Тръмп изостави през 2018 година

" Всички в района са доста загрижени ", сподели Гринкевич.

Въпреки това през последните седмици, сподели той, американските сили видяха понижаване на целенасочените офанзиви в района, защото слабото преустановяване на огъня сред подкрепяните от Иран бунтовници хути и ръководената от Саудитска Арабия военна коалиция продължава в Йемен и продължаващият развой на образуване на държавно управление в Багдад държи подкрепяните от Иран милиции в невъзможност, чакайки политическият безпорядък да се уталожи, преди да нанесат удар.

" Намираме се в прочут интервал на застой ", сподели Гринкевич.

Тъй като други закани отшумяват, Съединени американски щати изостриха фокуса си върху ограничението и противодействието на съветското и китайското въздействие в района , сподели Гринкевич, отбелязвайки, че Русия се стреми да резервира въздействието, което е спечелила от години на военна интервенция в района, като да вземем за пример в Сирия където оказа помощ да се избави държавното управление на президента Башар Асад и обърна хода на войната в негова изгода.
 Хаменей пред Путин: Доларът би трябвало да се изхвърли
Хаменей пред Путин: Доларът би трябвало да се изхвърли

Хаменей предизвестява за " западните измами "

Гринкевич сподели, че очевидното превръщане на военните връзки сред Русия и Иран - с Москва евентуално заинтригувана да закупи дронове от обичаен покупател на личното си военно съоръжение - " демонстрира малко повече връзки, в сравнение с бихме желали да имат , като се има поради в подтекста на всичко, което се случва в Украйна. "

По-рано тази седмица съветският президент Владимир Путин посети Техеран на рядко посещаване в чужбина и завоюва твърда поддръжка от Иран за войната си в Украйна , която потопи Кремъл още повече в борба със Запада.

Междувременно забележителното икономическо нахлуване на Китай в района породи опасения по отношение на проектите на страната " да обезпечи тези ползи посредством продажба на оръжия или други средства ", сподели Гринкевич. В Китай доста арабски страни от Персийския залив са намерили вложител, който няма да им чете лекции по отношение на опасенията за правата на индивида.

Въпреки изявите за противоположното след изтеглянето от Афганистан, Съединени американски щати не напущат района , настоя Гринкевич, нещо, което Байдън повтаря неведнъж по време на обиколката си в Близкия изток предходната седмица.

С десетки хиляди американски бойци, ситуирани на Арабския полуостров и някои към момента в Ирак , както и с превъзхождаща военна мощност на Америка, сподели Гринкевич, Съединени американски щати се пробват да убедят своите съдружници, че " в случай че си партнирате с нас, получавате доста по-дълбоки и смислени връзки. "
 Ердоган и двете ченгета, Путин и Хаменей
Ердоган и двете ченгета, Путин и Хаменей

На фона на турско-иранските връзки, тези сред Техеран и Москва все още на срещата на техните ръководители наподобяват добри
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР