Високото ниво на холестерол в кръвния поток увеличават риска от

...
Високото ниво на холестерол в кръвния поток увеличават риска от
Коментари Харесай

Болките в кръста могат да показват опасно здравословно състояние

Високото равнище на холестерол в кръвния поток усилват риска от развиване на рискови сърдечно -съдови болести, инфаркти и инсулти. Проблемът е, че това положение може да не се прояви дълго време, затова човек не схваща незабавно за остатък от индикатори. Има обаче някои неочевидни признаци, които могат да демонстрират рисково положение.

Един от тези признаци е болката в кръста, съгласно изследване, оповестено на уеб страницата на Националната здравна библиотека на Съединени американски щати. По време на проучването специалистите ревизираха догатката, че анормалните кръвни липиди са механизмът, водещ до атеросклероза на лумбалните съдове.
 Природни предписания, които облекчават болката в кръста Природни предписания, които облекчават болката в кръста
Едно най-често срещаните болести при хората е дископатията. Тя се получава, когато натоварите опорно-двигателната система повече, п...

В изследването са взели участие повече от 258 хиляди души на възраст от 40 до 64 години, които всяка година са прекосявали медицински обзор. Техните здравни данни били оценени, с цел да се изследва връзката на болките в кръста с индикатори за " неприятен " LDL холестерол с " добър " HDL холестерол. Проучва се и това по какъв начин се отнася LDL към HDL.

Благодарение на това учените стигнали до извода, че ниският " добър " холестерол и високото съответствие LDL / HDL са доста свързани с болките в кръста.

Преди това откривателите открили, че болката в други елементи на тялото може да подсказва за съществуване на високо равнище на холестерола. За да потвърдят това, те провели систематично проучване и мета-анализ на данните. 17 изследвания, включващи повече от 2,6 хиляди души, дават отговор на критериите за включване в прегледа.

Учените считат, че болката в избрани елементи на тялото е допустимо да подсказва за високо равнище на холестерола. Според изследване, оповестено на уеб страницата на Националната здравна библиотека на Съединени американски щати, става дума за болки в сухожилията.
 Болките в гърба или кръста може да са сигнал за нещо по-сериозно Болките в гърба или кръста може да са сигнал за нещо по-сериозно
Едни от най – постоянно срещаните недоволства, свързани с болежки, са точно болките в гърба или кръста. Вярно е, че нормално те се...

За да потвърдят това, специалистите направили последователен обзор и мета-анализ на данните. 17 изследвания, включващи повече от 2,6 хиляди души, дават отговор на критериите за включване в прегледа.

Оказа се, че хората с изменена конструкция на сухожилията или болки в сухожилията имат доста по-висок общ холестерол с липопротеини с ниска компактност, както и по-нисък липопротеинов холестерол с висока компактност.

" Резултатите от този обзор демонстрират, че има връзка сред човешкия липиден профил (кръвни проби, които са първичният скринингов инструмент за липидни нарушавания като холестерол и триглицериди - профилът) и здравето на сухожилията ", заключават специалистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР