Високото кръвно налягане или т.н. хипертония засяга огромна част от

...
Високото кръвно налягане или т.н. хипертония засяга огромна част от
Коментари Харесай

Забранени храни при високо кръвно

Високото кръвно налягане или тъй наречените хипертония визира голяма част от популацията. Това положение е известно като тихият палач, тъй като нормално има дребни и незабележими признаци и признаци.

Начинът на живот, включващ подобаващи диети и извършения, рефлектира на управлението на кръвното налягане. Приемът на някои храни може да усъвършенства или да утежни това положение. Мнозинството от рекомендациите за хранене при високо кръвно налягане се припокриват с тези за здравословното хранене като цяло.

Ограничете алкохола. Някои проучвания сочат, че приемът на ниски концентрации алкохол има защитен резултат за сърцето и евентуално понижава риска от развиване на сърдечно-съдови болести.

При към този момент съществуващо високо кръвно налягане консумирането на алкохол е нездравословно. Той непосредствено поврежда стените на кръвоносните съдове, което от своя страна води до повишение на кръвното налягане, по-трудното му лекуване и по едно и също време с това - усилва риска от затруднения.

При някои хора яденето на прекалено много сол води до високо кръвно налягане. При други, същото количество сол може да няма никакъв резултат. Проблемът е, че нито един лекар или академик не може да реши какъв е казусът при всеки обособен пациент.

 Забранени храни при високо кръвно

Това, съчетано с обстоятелството, че огромното количество сол е нездравословно за сърцето ви, значи, че намаляването на количеството натрий, признато посредством готварската сол, е целесъобразна част от здравословната ви диета. Тези рекомендации са изключително значими при определянето на високото кръвно налягане, дължащо се на проблеми с бъбреците.

Избягвайте наситените мазнини, изключително трансмазнините. Те са нездравословни за сърцето и кръвоносните съдове. Тъй като в изискванията на високо кръвно налягане кръвоносната ви система е към този момент натоварена, спомагателното напрежение може да бъде пагубно.

В уравновесената ви диета би трябвало да участват нищожни количества наситени и трансмазнини (червено месо, храни от заведения за бързо хранене) и умерени количества други мазнини - маслини, масло от рапица и др.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР