Високотехнологичната медицина е част от съвременната реалност и това предоставя

...
Високотехнологичната медицина е част от съвременната реалност и това предоставя
Коментари Харесай

Роботизираната рехабилитация във ВМА помага на пациенти с тежки заболявания

Високотехнологичната медицина е част от актуалната действителност и това дава голям брой нови методологии, провокации и благоприятни условия.

Във Втора клиника по физикална и рехабилитационна медицина на Военномедицинска академия (ВМА) към този момент действа новаторски бранш за робот-асистирана рехабилитация, който извежда авангардни технологии на напред във времето в грижата за пациентите.

Роботизираната рехабилитация е най-съвременен метод, който в композиция с необятните благоприятни условия за приложение на стандартни физиорехабилитационни способи в клиниката предлага високоефективна и персонализирана терапия за редица неврологични и ортопедични положения. Това включва възобновяване след инсулт, гръбначно-мозъчни и черепно-мозъчни контузии, детска церебрална парализа, множествена склероза, болест на Паркинсон, периферни нервни повреди, ортопедични интервенции и други, разяснява доцент доктор Христина Миланова, шеф на Втора клиника по физикална и рехабилитационна медицина.



Робот-асистираният лечебен бранш е оборудван с съвременни технологии за рехабилитация на долни и горни крака, походка, съгласуваност, постурална непоклатимост и когнитивна рехабилитация. Това включва функционалности като виртуална действителност, интерактивна стимулация и персонализирани настройки за параметрите на лечебната процедура и следене на напредъка. Висококвалифицираният екип от сертифицирани медицински експерти подсигурява, че пациентите получават най-хубавата допустима грижа през целия рехабилитационен развой.



Интуитивният програмен продукт, интегриран в роботизираните и високотехнологични апарати за рехабилитация, оказва помощ на пациентите да  възвърнат локомоторната съгласуваност и придвижванията на горен и низък крак посредством интензивно и високорепетитивно образование в верен модел придвижвания. Чрез дейното ангажиране на пациентите физически и когнитивно, се усъвършенства процеса на тяхното функционално възобновяване. Обратната връзка в действително време и потреблението на видео игри и виртуална действителност стимулират пациентите и разрешават точно и възпроизводимо образование, разяснява доцент Миланова.



Специализираният бранш предлага повсеместен и персонализиран метод към рехабилитацията, като се концентрира върху мускулно-скелетните пострадвания и неврорехабилитацията. 

Нашата цел е безпроблемно да интегрираме новаторски технологии в рехабилитационния развой, осигурявайки по-ефективна, многокомпонентна и целевоориентирана грижа за нашите пациенти, акцентира доцент Миланова.

За повече информация или за записване на час пациентите могат да се свържат със експертите на тел.: 02/ 92 25 794, от 8.00 до 11.00 часа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР