Високоспециализиран курс „Ендоскопска дисекция на нос, околоносни кухини и слъзни

...
Високоспециализиран курс „Ендоскопска дисекция на нос, околоносни кухини и слъзни
Коментари Харесай

Курс за специалисти уши, нос и гърло организираха УМБАЛ...

Високоспециализиран курс „ Ендоскопска дисекция на нос, околоносни кухини и слъзни пътища върху кадавър “ за оториноларинголози и специализанти по оториноларингология проведоха през уикенда Високотехнологичният център за трансфер на познания и здравни технологии с Интегрален център за лекуване на тумори и контузии на глава и шия в УМБАЛ „ Свети Георги “ и Катедрите по ушно-носно-гърлени (УНГ) заболявания и по анатомия, хистология и ембриология към Медицински университет - Пловдив.

Ръководители на курса бяха проф. доктор Карен Джамбазов, дм, изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Свети Георги “ и началник на Катедра по УНГ заболявания, и проф. доктор Стефан Сивков, дм, зам.-ректор на МУ - Пловдив и началник на Катедра по анатомия, хистология и ембриология. Модератори на курса бяха проф. доктор Диляна Вичева, дм - експерт по УНГ заболявания и ръководител на Българското ринологично съдружие, и доцент д- Христо Златанов, дм – шеф на поделение в Клиниката по УНГ заболявания на ВМА - София.

В профилираното образование, което се организира в Катедрата по анатомия, хистология и ембриология, се включиха 15 експерти оториноларинголози и специализанти по оториноларингология. Курсът „ Ендоскопска дисекция на нос, околоносни кухини и слъзни пътища върху кадавър “ се организира със съдействието на Българското национлно съдружие по оториноларингология, хирургия на глава и шия, Българското ринологично съдружие и „ Ел Дора„ ЕООД - представителят на Karl-Storz Endoskope GmbH за България, обезпечил работните станции за реализиране на дисекциите.

Целта на курса бе младите експерти да покачат квалификацията си и и да придобият на практика умения в актуалното оперативното лекуване при болести на носа, околоносните кухини и слъзните пътища, изясни проф. доктор Карен Джамбазов. Обучението е и подготовка за идния курс по ендоназална хирургия на тематика „ Диагностика и хирургично лекуване на параназалните синуси и слъзните пътища с функционална ендоназална хирургия “, който ще се организира в Интегралния център на УМБАЛ „ Свети Георги “ в интервала 6 - 9 март 2018 година и ще включва така наречен live surgery с посетител оператори и лектори от чужбина и водещи експерти от България.
 Курс за експерти уши, нос и гърло проведоха УМБАЛ „ Свети Георги “ и МУ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР