Високоскоростният WiFi достъп, който управата на Ню Йорк осигури на

...
Високоскоростният WiFi достъп, който управата на Ню Йорк осигури на
Коментари Харесай

Над 5 млн. души ползват бързия WiFi по улиците на Ню Йорк

Високоскоростният WiFi достъп , който управата на Ню Йорк обезпечи на жителите на града, се употребява от голям брой хора. Екипът зад инсталациите LinkNYC разкри, че над 5 милиона са записаните консуматори към септември 2018 година Те са употребявали тези над 1700 станции в града, с цел да създадат повече от един милиард интернет сесии. През тях се правят и повече от 500 000 позвънявания на месец. С други думи, интензивността в действителност е огромна.
Все отново, триумфът не е цялостен, най-малкото поради финансовите аспекти. Въпреки, че се поддържат от реклами, WiFi будките изкарват абсолютния най-малко. От тях бяха отстранени и уеб браузърите след недоволство, че потребителите ги употребяват за порно уеб сайтове или различен вид зловредна интензивност. Има терзания и за персоналното пространство, защото всяка будка е снабдена с камера и сензоли. Компанията Intersection твърди, че не събира сензитивна информация като точната локация и историята на браузъра.

Будките имат дълъг живот пред себе си, защото договорът на Intersection с общината е до 2026 година Имайки поради, че скоро чакаме 5G стандарта , това значи, че до няколко години много нюйоркчани могат да имат гигабитови скорости в джоба си. WiFi инсталациите сигурно ще имат своите изгоди, най-малкото за посетителите на града, само че евентуално няма да са толкоз привлекателни поради възхода на персоналния мобилен интернет.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР