Високопоставен сътрудник на принц Чарлз е напуснал поста си на

...
Високопоставен сътрудник на принц Чарлз е напуснал поста си на
Коментари Харесай

Близък на принц Чарлз го забърка в грандиозен скандал

Високопоставен помощник на принц Чарлз е напуснал поста си на основен изпълнителен шеф на благотворителната фондация на английския престолонаследник след голям скандал.

Фосет, който е е някогашен камериер на принца, е упрекнат, че предложил да помогне на богат саудитски предприемач да си обезпечи рицарско звание и английско поданство в подмяна на огромно подаяние за фондацията му, съобщи Асошиейтед прес. От канцеларията на принц Чарлз в формалната му резиденция в Кларънс хаус споделиха, че към този момент няма да употребяват услугите на Фосет и неговата компания за образуване на тържества " Премиър моуд ".

Фосет подаде оставка, откакто Сънди таймс " разгласява писмо от 2017 година, в което сътрудникът на принца написал, че желае да направи действия предприемачът Махфуз Мареи Мубарак бин Махфуз да получи почетно рицарско звание, както и да поддържа молбата му за поданство, в отговор на " най-новата му и предстояща поддръжка " за фондацията. Махфуз отхвърля да е направил нещо непозволено.

Фондацията на принц Чарлз сподели, че е приела съществено появилите се изказвания и е " ангажирана с най-високите етични стандарти ". Чарлз е ръководител на фондацията, само че не взе участие в ръководството на всекидневните й действия.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР