Високопоставен член на Християнсоциалния съюз, основният съюзник на германския канцлер

...
Високопоставен член на Християнсоциалния съюз, основният съюзник на германския канцлер
Коментари Харесай

Съюзниците на Меркел отхвърлят предложенията на Макрон за еврозоната

Високопоставен член на Християнсоциалния съюз, главният съдружник на немския канцлер Ангела Меркел, отхвърли проектите на френския президент Еманюел Макрон за реформиране на еврозоната посредством избирането на общ финансов министър и основаване на общ бюджет, осведоми Ройтерс.

Предложението на Макрон се приема от Меркел внимателно на фона на съмненията в Берлин, че немските данъкоплатци могат да поемат по-голямата част от обединяването на задълженията на страните членки на валутната зона.

Маркус Зьодер, баварският финансов министър и почитан член в Християнсоциалния съюз, сподели в изявление за списание " Шпигел ", че Германия и Франция би трябвало дружно да обсъдят по какъв начин да укрепят финансовата непоклатимост в Европа.

Но той изрази подозрение по отношение на концепцията за финансов министър на еврозоната, пояснявайки, че е " доста песимистичен дали спомагателен политически офис ще усъвършенства обективността на решенията ".

Зьодер добави, че подобен финансов министър, който може да получи правото да се намесва в бюджетите на страните членки, в случай че те не извършват критерия за непоклатимост, би граничело с " огромна интервенция ".

Той също по този начин се тревожи, че смяната на договорите на Европейски Съюз " би основала ново европейско финансово равнене или трансферен модел през задната врата ".

Относно предлагането за общ бюджет на еврозоната, Зьодер е на мнение, че е хубаво нещо да се предизвикват вложенията в Европа, само че " ние не желаеме никакви евробондове или финансова система за трансфер на Европейски Съюз. И никой не би трябвало да има вяра, че европейски финансов министър ще им даде парите, които липсват в техния бюджет ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР