Великобритания заяви днес, че ще изгони руския аташе по отбраната,

...
Великобритания заяви днес, че ще изгони руския аташе по отбраната,
Коментари Харесай

Великобритания гони руския аташе по отбраната

Великобритания съобщи през днешния ден, че ще изгони съветския аташе по защитата, ще отнеме дипломатическия статут на някои парцели и ще ограничи периода на годност на дипломатическите визи, съобщи Ройтерс.

Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли сподели, че решението е в отговор на злонамерена активност от Русия на територията на Обединеното кралство и Европа.

През април английски жител беше упрекнат в хипотетична враждебна активност против страната за да се облагодетелства Русия, в това число проведени палежи на търговски парцели, свързани с Украйна, напомня Ройтерс.

" Ще изгоним съветския аташе по защитата, който е недеклариран чиновник на военното разузнаване. Ще отнемем дипломатическия статут на няколко недвижими парцела във Англия, които са свързани с Русия. Ще наложим нови ограничавания на съветските дипломатически визи, в това число периода, за който съветски дипломати могат да обитават в Обединеното кралство “, съобщи вътрешният министър.

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова сподели, че Русия ще даде " подобаващ отговор “ на английското решение да изгони съветския аташе по защитата от страната, заяви съветската осведомителна организация РИА, представена от Ройтерс.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР