С филм за историята на гимназията и награди за отличилите

...
С филм за историята на гимназията и награди за отличилите
Коментари Харесай

Патронен празник на Математическата гимназия

С филм за историята на гимназията и награди за отличилите се възпитаници и техните учители МГ „ Акад. Кирил Попов “ означи 144 години от рождението на своя патрон – акад. Кирил Попов, 55 години   от Постановлението за основаването на Математическата гимназия и 53 години от първия училищен  звънец и старта на първия випуск.

„ Изключително сме горди с това, че сте наши възпитаници, че сте възпитаници на образцова Математическа гимназия.  Пожелавам ви да бъдете все по този начин сполучливи, да бъдете мощни, да бъдете устремени. Уважаеми сътрудници, откровено благодаря за денонощния труд, който полагате, с цел да поддържаме равнището на Математическа гимназия. Уважаеми посетители, благодарим за това, че сте  с нас в този  празничен ден. Скъпи родители,  благодарим за вашата поддръжка. “, по този начин шефът на елитната гимназия Веселина Карапеева благодари  и  акцентира, че посредством триумфите на учениците на МГ, на подиумите на десетки интернационалните надпревари се чува българския химн.

С благопожелание към възпитаниците да не престават да мечтаят самоуверено и да се учат, тъй като знанието е оня път, по който, в случай че тръгнеш, не искаш той в никакъв случай да свършва са обърна и кметът на регион „ Западен “ госпожа Тони Стойчева. По думите и  Математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов “ се е трансформирала в пример за високо качество в образованието, а пожеланието и за скорошно сбъдване на фантазията за нова постройка бе посрещнато с овации.

Възпитаници на гимназията, отличили се в региона на математиката, информатиката, българския език  и литература, изкуствата  и спорта, физиката и химията  бяха  наградени и от своето учебно заведение за извоюваните надпревари, шампионати и олимпиади освен в България, само че и по света. Някои от тях не бяха в залата, тъй като се подготвяха за идната борба и за идващия път, когато ще се чуе химна на България и името на Математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов “.

Празникът приключи с  премиера на кино лентата за гимназията, който наблюдава един трогателен, само че и сложен път на създаване и израстване на учебното заведение, споделя история на фантазии, религия и очаквания.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР