Високата, но не напълно построена сграда на печатница „Родина“ в

...
Високата, но не напълно построена сграда на печатница „Родина“ в
Коментари Харесай

Взривяват висока стара сграда в София

Високата, само че не изцяло издигната постройка на печатница „ Родина “ в столицата ще бъде взривена през днешния ден, с цел да се освободи мястото за нов градеж. Контролираният взрив ще се извърши сред 9 и 10 часа сутринта, съобщи БНР.

Недостроената постройка от комплекса ИПК „ Родина “ на бул. „ Цариградско шосе “ ще бъде съборена поради нефункционалност и градивни проблеми, оповестяват от компанията, благосъстоятелност на терена.

17-етажната бетонна постройка ще бъде взривена с отдалечен механизъм, като процесът по разрушаването е координиран с всички способени институции.

Заради взривните действия се вкарва краткотрайна метаморфоза на придвижването, за сигурност на жителите. Още в 8 часа сутринта придвижването по главния столичен бул. „ Цариградско шосе “ ще бъде спряно и пренасочено по локалните платна в сектора на „ Площад на авиацията “. За времето на същинското срутване на постройката ще бъде спряно придвижването и на транспортните средства на публичния превоз в сектора.

Историята на ИПК „ Родина “ стартира преди повече от 40 години, когато страната взема решение да построи печатница, дружно с корпус за публицисти и редакция на официоза „ Работническо дело “. Сградата остава недостроена и на недодялан градеж след демократичните промени, откакто страната изпада в неспособност да погасява заемите си и строителството на обекта се замразява.

Все още не са ясни бъдещите капиталови проекти върху терена, откакто постройката бъде напълно съборена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР