Високата инфлация у нас и по света притеснява българите, чиито

...
Високата инфлация у нас и по света притеснява българите, чиито
Коментари Харесай

Абсолютен цирк с бананите у нас! Има ли решение

Високата инфлация у нас и по света тормози българите, чиито приходи не се трансформират. Цените в разнообразни браншове се трансформират. Оказва се, че и бананите за Коледа нарастват и съгласно прогнозите за кг от обичайния за празника цитрусов плод ще плащаме двойно спрямо предходната година. Тоест, кг от плода ще ни коства към 4 лева

" В България всичко е допустимо и нищо няма да ме учуди ", разяснява обстановката пред NOVA търговецът Васил Лазаров.
-->
За всеобщия консуматор 4 лева за банани е галактическа цена. И по тази причина трапезата за празника тази година може да остане без тях.

Търговците нямат пояснение за какво цената на плодовете скача толкоз внезапно и предизвестяват, че пазарът в идващите месеци ще стане непредвидим.

В същото време и в Турция инфлацията счупи 24-годишен връх и единствено за една година доближи 86%. Цените порастват – и за локалните, и за българските консуматори, които от години търсят по-евтини храни, облекла и услуги в южната ни съседка.

Все отново доста българи избират да пазарят зад граница. Одрин се намира на 20 километра от българо-турската граница. Известен е с ниски цени и огромен пазар. Българи тук се срещат на всяка крачка. 

" Колкото и да споделят, че е по-скъпо, никога, не е като в България ", показва Таня Димитрова.

И до момента в който всеки взема решение какво му е преференциално, според от това какъв брой пари има в джоба, за едно нещо българите тук са единомислещи - цените са доста по-високи, за разлика от предходната година.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР