Вирусът-мутант е един, а ако има други те не са

...
Вирусът-мутант е един, а ако има други те не са
Коментари Харесай

Проф. Аргирова успокои за вируса-мутант

Вирусът-мутант е един, а в случай че има други те не са значими. Този във Англия е прочут на Европа и Южна Америка. У нас той съществува още от юни. Публикация за съществуването му в международен мащаб пък има още от края на март. Възможно е той да е открит скоро във Англия, заяви пред Нова телевизия вирусологът проф. Радка Аргирова.

Тя прибавя, че с изключение на тази разновидност, има още 4-5 типа. Те били с доста по-ниска периодичност на разпространяване.

„ Най-важното е, че нито един от тези мутанти няма да докара до смяна в реакцията на която и да било от предлаганите на пазара ваксини против COVID-19 ”, прибавя проф. Аргирова.

Според нея, в случай че човек е инфектиран с новата разновидност на вируса, инкубационният интервал става по-продължителен.

„ Нашите лекари схванаха от дълго време, че вирусът не е същият. Аз доста пъти съм казвала, че циркулиращият вирус от Ухан от дълго време го няма и всичко, което следим към този миг са негови мутанти “, прибавя проф. Аргирова.

" Няма никакво място за терзание. Всичко е наред и работи. Мисля, че се подвигна малко повече звук, само че това е вън от компетенциите ми на вирусолог ", споделя тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР