Вирусът Ковид-19 може да се задържи във въздуха поне 30

...
Вирусът Ковид-19 може да се задържи във въздуха поне 30
Коментари Харесай

Шок! Вирусът се предава на по-голямо разстояние!

Вирусът Ковид-19 може да се задържи във въздуха най-малко 30 минути и да измине разстояние до 4,5 метра, което е надалеч по-голямо от " безвредното разстояние " при предаване на болестта, предложено от здравните управляващи по света. Това демонстрират резултати от последни проучвания на екип от китайски държавни епидемиолози, представени от англоезичното китайско издание South China Morning Post.

Изследователите също по този начин откриха, че коронавирусът може да продължи да съществува с дни на разнообразни повърхности, на които са попаднали капки от дихателните пътища на даден инфектиран, което покачва риска от предаване, в случай че неподозиращите хора допрян такава повърхнина и по-късно и по-късно се потъркат по лицето.

Продължителността на времето, през което устоя на повърхността, зависи от фактори като температура и типа на повърхността. Например при температура към 37 градуса по Целзий Ковид-19 може да оцелее два до три дни върху стъкло, плат, метал, пластмаса или хартия.

Тези констатации от група публични откриватели от китайската провинция Хунан, проверяващи случай на вирусни клъстери, като че ли оспорват препоръките на здравните управляващи по света, че хората би трябвало да останат разграничени на " безвредно разстояние " от един до два метра.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР