Виртуозният Щраус Виена оркестър избра българската публика за основен герой

...
Виртуозният Щраус Виена оркестър избра българската публика за основен герой
Коментари Харесай

Щраус Виена оркестър снимат DVD в София

Виртуозният Щраус Виена оркестър избра българската аудитория за главен воин в формалното DVD, с което музикалната им магия ще завладее света през 2020-та.

Осем камери, кран и специфичен робот-камера ще снимат Коледния церемония концерт на виртуозите в зала 1 на НДК на 1 декември, предава Монитор.

Роботът ще бъде подложен в центъра на сцената от където ще има “поглед” към всички музиканти от оркестъра, без да пречи на осъществяването им или на публиката. Дали непредвиденият “гост” ще съблюдава формалния код за обличане на балните салони във Виена и ще конкурира по грациозност оркестрантите, следва да разберем.

Диригентът маестро Райнер Роос предлага с мигане на гостите и публиката да облекат най-хубавите си рокли и костюми. Все отново наличието им ще се увековечи на цифров запис, който ще остане за бъдещите генерации.

Специални посетители ще добавят и обогатят празничната стратегия тази година. Тенорът и кино звезда Марко ди Сапиа ( “Кобра 11”), сопраното Мириам Портман, концертмайсторът на Щраус Виена оркестър и втора водеща цигулка на Фолксопер Виена - Урсула Грайф, са единствено част от имената, които ще рестартират сетивата на публиката на 1 декември в НДК. Австрийската сензация ще се включи в тричасовото премеждие с 300-годишна цигулка, която е най-скъпата й движимост и е застрахована за шестцифрена сума. Грайф започва кариерата си във Фолксопер, с чиито репертоар обикаля света още преди да е навршила 25.

На публична гала в президентския замък Хофбург във Виена, Щраус Виена оркестър е приет за част от културното завещание на Австрия от някогашният президент на страната доктор Хайнц Фишер. Оркестърът обикаля свeтa с едничката цел да популяризира и разпространява наследството на династията Щраус.

Снимка: Арт БГ
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР