Виртуалният помощник Amazon Alexa направи „предсказание“ за гибелта на човечеството.Тридесет

...
Виртуалният помощник Amazon Alexa направи „предсказание“ за гибелта на човечеството.Тридесет
Коментари Харесай

Amazon Alexa предсказа края на човечеството

Виртуалният асистент Amazon Alexa направи „предсказание“ за гибелта на човечеството.
Тридесет годишният калифорниец Шон Кинър показа, че е получил смарт колонката като подарък и съвсем не я е употребявал. Но наскоро, вграденият в колонката гласови асистент учудил и много наплашил притежателя на устройството.



Шон Кинър показа, че на 18 юни тази година, когато прекосявал от кухнята в хола чул страна фраза, произнасяна от Amazon Alexa с еднакъв звук. „Всеки път, когато затворя очите си, всичко което виждам е по какъв начин умират хора“ („ Every time I close my eyes, all I see is people dying „. Разбираемо е, че учудването на Шон е било ужасно. Тоя незабавно дал команда на Alexa да повтори казаното, само че изкуственият разсъдък споделил, че не схваща командата.

Кинър зави, че преди изкуственият разсъдък да произнесе тази фраза, никаква гласова команда не му е била подавана. И още, в помещението, където се намира Amazon Alexa няма тв приемник или каквото и да било друго устройство, което би предизвикало устройството да произнесе сходна фраза.

В уеб-пространството се появиха маса смешки по този мотив. Дали изкуствените разсъдък и роботите не възстават? Може би, само че всичко може да бъде обяснено и по различен, по-правдоподобен метод.

Но въпреки всичко, микрофоните на колонката отнякъде са чули тези думи. Най-вероятно на Кинър са му спретнали една доста добра старомодна смешка.

Случаят за следващ път ни припомня, че Amazon Alexa записва всяка команда, всеки диалог и всичко, което фиксират нейните микрофони. За да няма сходни изненади, предлага се деликатна инспекция на приложението.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР