Virgin Galactic възобновява продажбите на своите билети за 450 000

...
Virgin Galactic възобновява продажбите на своите билети за 450 000
Коментари Харесай

Virgin Galactic възобновява билетите за космически туризъм

Virgin Galactic възобновява продажбите на своите билети за 450 000 $, които обезпечават на клиентите 90-минутна разходка в Космоса.

Компанията към този момент има към 600 резервации от първата продажба на билети, които тогава костваха сред 200 000 - 250 000 $ за място.

Във връзка с покачването на цената, през ноември, основният изпълнителен шеф Майкъл Колглазър сподели, че компанията е тествала процеса на продажби през предходните няколко месеца и е продала към 100 места. Компанията работи за продажба на общо 1000 места, преди да стартира комерсиална активност.

През юли предходната година Virgin Galactic изглеждаше подготвена да стартира търговски интервенции, откакто изведе създателя на компанията сър Ричард Брансън на ръба на космоса. Но отчет на New Yorker по-късно разкрива, че по време на полета на Брансън предупредителните светлини са изгаснали в пилотската кабина и галактическият аероплан е пътувал отвън избраното му въздушно пространство за 41 секунди. Федералната авиационна администрация приключи всички полети в очакване на инспекция, която завърши през септември.

Тогава компанията разгласи, че отсрочва началото на комерсиалните услуги, поради софтуерни аргументи. Междувременно основният съперник на Virgin Galactic в играта за суборбитален галактически туризъм, Blue Origin на Джеф Безос, започва три сполучливи задачи с екипаж за известни персони и платежоспособни клиенти. (Blue Origin не разкрива какъв брой костват билетите.)

Новината за продажба на билети увеличи акциите на Virgin Galactic, които претърпяха спад предходната година след поредност от неприятни вести, да се покачат с над 30% облага. Virgin Galactic също разгласи смяна на логото, заменяйки предходния дизайн, включващ човешки ирис с елементарен, виолетов силует на своя ракетен галактически аероплан.

Започването на търговски интервенции е съществена цел за Virgin Galactic. Тъй като компанията е учредена през 2004 година, тя е изправена пред голям брой забавяния и спирания по време на своята стратегия за разработка и тестване.

Акциите на компанията бяха разтърсени през януари от вести, че е стигнала до половин милиард $ дълг. Оттогава те се движат на или под границата от 10 $ на акция - надалеч от най-високата му стойност за всички времена от 62,80 $, достигната при започване на 2021 година

Повече софтуерни новини може да прочетете .

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР