Virgin Galactic на милиардера Ричард Брансън извърши Galactic 01 -

...
Virgin Galactic на милиардера Ричард Брансън извърши Galactic 01 -
Коментари Харесай

Virgin Galactic успешно завършва първия търговски суборбитален полет

Virgin Galactic на милиардера Ричард Брансън извърши Galactic 01 - първия търговски суборбитален полет на компанията. Galactic 01 беше изследователска задача за италианските военновъздушни сили и Италианския народен съвет за научни проучвания.

Двуместният аероплан SpaceShipTwo с VSS Unity на борда се издигна от Американския галактически център в Ню Мексико в 10:30 ч. локално време. Около 11:29 ч. локално време галактическият транспортен съд се отдели от самолета и продължи да набира височина благодарение на личния си хибриден ракетен мотор. Той доближи оптималната височина от 85,1 км от повърхността на Земята, пресичайки галактическата граница в Съединени американски щати, преди да стартира втурване и да се приземи на пистата на космодрума в 18:43 ч. по московско време.
-->


В полета участваха осем души: двама водачи на самолета, както и двама водачи на галактическия транспортен съд и четирима членове на екипажа, в това число двама членове на италианските военновъздушни сили. Според наличните данни по време на този полет е трябвало да бъдат извършени 13 научни опита, в това число такива, свързани с въздействието на микрогравитацията върху човешкия организъм.

През септември 2004 година Ричард Брансън разгласи проектите си за реализиране на търговски суборбитални полети. Очакваше се компанията да стартира постоянни търговски полети през 2007 година Разработването на ракетата притежател и галактическия транспортен съд обаче лишава доста повече време от в началото плануваното. Освен това по време на изпитателен полет през 2014 година компанията губи галактическия аероплан, който се разрушава вследствие на щета в системите. През 2021 година компанията организира изпитателен полет с Брансън и няколко чиновници на Virgin Galactic, след което стартира етапа на поддръжка на самолета и галактическия транспортен съд, което докара до ново отсрочване на комерсиалните полети. В резултат на това първият търговски полет не е сбъднат до през днешния ден.

Отбелязваме, че незабавно след приключването на задачата Galactic 01 цената на акциите на Virgin Galactic спадна с повече от 11 %. Цената на акциите на компанията спадна до 4,21 $ за акция към 18:55 ч, или с 0,53 $ (11,18%) по отношение на края на търговията предходния ден. Стартирането на търговски полети е значима стъпка за Virgin Galactic, защото при триумф има огромен късмет да ги провежда постоянно, което би генерирало доходи. По данни на компанията към 800 клиенти към този момент са резервирали места за суборбитални полети макар обстоятелството, че всяко място на борда коства от 250 000 до 450 000 USD. В бъдеще компанията възнамерява да построи огромен флот от галактически кораби, които да правят до 400 полета годишно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР