ВИП гостите за европредседателството ще нощуват за над 400 000

...
ВИП гостите за европредседателството ще нощуват за над 400 000
Коментари Харесай

ВИП гостите за европредседателството ще нощуват за над 400 000 лв.

ВИП гостите за европредседателството ще нощуват за над 400 000 лева Това стана ясно по време за съвещанието на Националният съвет по туризъм.

"По време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз се чака утрояване на броя на нощувките в София и над 32 000 нощувки като най-малко да бъдат осъществени в границите на формалните съвещания от календара на председателството. Има терзания по какъв начин ще бъдат посрещнати тези хора, тъй като ние като страна хазаин не плащаме нощувките на гостите, като се изключи VIP делегатите - 2000 души, от общо 22 000, които ще посетят страната за формалните събития през шестте месеца на председателството ", сподели министър Лиляна Павлова.

Тя акцентира, че това е предизвикателство пред хотелиерския отрасъл, тъй като би трябвало да се подсигурява кои са хотелите - сътрудници на председателството, където ще се вършат резервациите с ангажимента, че те не могат да са предплатени.

След открита социална поръчка за избор на хотели, за делегати, за които се заплаща по линия на председателството, има определен хотел.

"За останалите 20 000 делегати, които ще създадат 32 000 нощувки, се водят диалози, като има поръчки от 21 хотела в столицата, които ще бъдат предложени като хотели на председателството ", посочи Павлова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР