Виновните за бедствието на хората, от наводнените населени места в

...
Виновните за бедствието на хората, от наводнените населени места в
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Виновните за бедствието с наводненията трябва да бъдат изправени на съд!

Виновните за бедствието на хората, от наводнените обитаеми места в пловдивско, би трябвало да бъдат изправени на съд. От години съществува безотговорност, която кара всички длъжностни лица да продължаватбезотговорно да бездействат. Тезата отбрани в Откритото студио на Дарик от Пловдив някогашният вицепремиер и министър на районното развиване Гроздан Караджов, който в тази акция е лидер на листата на Политическа партия " ИТН " в града на тепетата и в Хасково. В обстановка на необходимост, поправки на насипи и язовирни стени, могат да се вършат, без да е належащо да се подписват контракти за публични поръчки, добави той.

Според него не може да се твърди, че приливната вълна по време на наводненията, се дължи единствено на огромното количество дъжд. Превенцията е първата стъпка, която би трябвало да се обезпечи от новото ръководство на страната, тъй като от години нищо не е правено, в това число и за мониторинга на язовирите.

В поддръжка на тезата за безнаказаността на виновните институциикоординаторът на Има Такъв Народ в Пловдив и някогашен кмет на Община Харманли Димитър Арнаудов изясни, че е бил очевидец по делото за бедствието в с. Бисер, което продължава 10 години и няма наказан. Има отговорни лица, само че се бяга от отговорност. Един от главните проблеми е исмесената благосъстоятелност на язовирите, както е в съответния случай, в който от Министерство на защитата към момента не са подхванали самодейност, изясни Арнаудов, който е и претендент за народен представител от листата на " ИТН ".

Двамата обясниха, че отговорността за почистването и поддържането на речните корита е споделена сред локалното ръководство и страната, само че е видно, че даже река Марица не е чистена от 12 години, наподобява на тропическа джунгла и има заплаха да запуши пространствата под моста и да залее.

Трябва да се обезпечат повече средства от централния бюджет към общините по поречието на Марица, с цел да могат кметовете да чистят регулярно коритото на реката. Регионалният министър би трябвало да има бюджет за решение на сходни проблеми, които заплашват популацията на градове като Пловдив, Пазарджик и Хасково, счита Гроздан Караджов.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР