Виното намалява със 17% риска от заразяване с Covid, сочи

...
Виното намалява със 17% риска от заразяване с Covid, сочи
Коментари Харесай

5 чаши червено вино седмично намаляват със 17% риска от заразяване с Covid



Виното понижава със 17% риска от заразяване с Covid, сочи изследване, оповестено във Frontiers In Nutrition. Учените са изследвали база данни на пациенти от Англия и Китай. Според заключенията на откривателите хората, които пият пет или повече чаши алено вино всяка седмица , имат 17% по-нисък риск от заразяване с вируса.

Учените считат, че това се дължи на високото наличие на полифеноли в напитката, за което е потвърдено, че оказва помощ при грип и други респираторни болести.

Установено е също, че бялото вино и шампанското понижават риска от заразяване с Covid, като тези, които употребяват една до четири чаши от всяка напитка на седмица, имат 8% по-нисък риск от зараза.

Според проучването обаче феновете на бира имат 8% по-висок късмет от заразяване. Консуматорите на 5 или повече чаши корав алкохол на седмица също са с нараснал риск.

Изследването предлага да не се пие съсредоточен алкохол по време на пандемията, защото тези, които употребяват двойно по-голямо от предложеното количество, имат по-висок общ късмет да се заразят с вируса.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР